Când o să apară pe piață primul model electric Dacia. Anunț oficial de la Renault

Redacția IMPACT 14.02.2020, 13:58
Când o să apară pe piață primul model electric Dacia. Anunț oficial de la Renault

Group Renault România a făcut oficial anunțul. Prima Dacie electrică va ieși în sfârșit pe piață și va fi disponibilă în România. Când va apărea, așadar primul model de Dacie electrică?

Viitoarea Dacie electrică. Când va apărea?

Viitorul model al Daciei Electrice va fi lansat cel mai probabil în următorii doi ani, dar cel mai probabil în 2021 se preconizează a fi data în care acesta va  fi disponibil pe piață. Tot în 2021 va intra în vigoare și limita de 95 de grame de dioxid de carbon per km ca medie pentru grupurile auto europene, scrie ZF.

Renault va lansa anul acesta noul Twingo Electric, urmând ca în 2021 să fie lansată „Urban City Car”, potrivit anunțului Renault. Gama Dacia va include un model hibrid, alături de încă unul, cel mai probabil următorul SUV Duster facelift, dar şi un model 100% electric în gamă.

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Totodată, Renault România a mai anunțat că directorul interimar din prezent, Clotilde Delbos va continua să asigure această funcție până la intrarea în funcție a lui Luca de Meo. De asemenea, Consiliul de Administrație a dat aviz favorabil numirii sale în funcția de director general adjunct Renault S.A. începând de la 1 iulie 2020.

„Aștept cu nerăbdare această nouă conducere care marchează o etapă decisivă pentru Grupul Renault și pentru Alianță. Domnul Luca de Meo este un mare strateg și vizionar al lumii automobilului aflată în plină transformare. Expertiza și pasiunea sa pentru automobile fac din el un veritabil atu pentru Grup. Mulțumesc doamnei Clotilde Delbos care asigură interimatul la conducerea Grupului de o manieră excepțională. Ea a demonstrat zi de zi angajament și determinare în slujba Renault. Cei doi, împreună, având susținerea unui comitet executiv înnoit și și întărit, vor forma o echipă de mare calitate și foarte talentată, la nivelul ambițiilor Renault”, a anunțat Jean-Dominique Senard, președintele Consiliului de Administrație, conform anunțului de pe site-ul oficial al companiei.

Urmăriți Impact.ro și pe