Decizia neaşteptată luată de Vladimir Putin cu privire la Rusia. E pentru prima oară în mulţi ani când se întâmplă asta

Badea Violeta 09.06.2022, 07:36
Decizia neaşteptată luată de Vladimir Putin cu privire la Rusia. E pentru prima oară în mulţi ani când se întâmplă asta

Pentru prima oară după mulți ani, Vladimir Putin ia această decizie. Liderul de la Kremlin a hotărât ca în acest an să nu susțină tradiţionalul său dialog televizat denumit „Linia directă” cu poporul, în cursul căruia obișnuia să răspundă în direct la întrebări din partea publicului. De altfel, aparițiile în public ale liderului de la Kremlin s-au rărit considerabil de când a declanșat conflictul în Ucraina.

Vladimir Putin, decizie uimitoare în plin război în Ucraina

Vladimir Putin a anulat brusc o emisiune de televiziune în direct, în cadrul căreia ar fi trebuit să răspundă la întrebările publicului rus. Presa internațională speculează că acesta se temea de un set de întrebări deranjante care ar fi vizat războiul din Ucraina. Până în prezent, liderul de la Kremlin nu a fost oferit niciun motiv oficial pentru această anulare.

Este pentru prima dată din 2004 când acest program, în cadrul căruia cetățenii obișnuiți vorbesc direct cu președintele rus despre problemele lor cotidiene, a fost amânat. Totuşi, a mai existat o excepție, în 2020, când evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

100 de zile de război în Ucraina. Pe ce mizează Vladimir Putin
Vladimir Putin

Kremlinul nu a justificat decizia

Această emisiune de tip Q&A permite cetățenilor obișnuiți din Rusia să trimită întrebări. Anunțul că show-ul din acest an va fi anulat a venit ca o surpriză, deoarece Kremlinul afirmase anterior că acesta va avea loc în viitorul apropiat.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că o nouă dată pentru evenimentul anual este „necunoscută”, notează DPA şi Interfax.

„Linia directă nu poate avea loc luna aceasta”, a adăugat acesta.

Emisiunea „Linia directă” a fost difuzată anual în timpul președințiilor lui Putin începând din 2001, cu excepția anilor 2004, 2012 și 2020. În show-urile anterioare, președintele rus a răspuns în detaliu la circa 70 de întrebări.

Nu puțini sunt cei care cred că Vladimir Putin a anulat evenimentul din cauza unor potențiale reacții negative sub forma unor întrebări despre Ucraina.

Apelul de anul acesta ar fi putut duce la un aflux de întrebări cu privire la rata ridicată a mortalității din Ucraina sau la numeroasele eșecuri militare ale Rusiei în „operațiunea sa militară specială”.

Sunt, de asemenea, și voci care susțin că starea de sănătate în declin a liderului rus ar putea fi o explicație pentru motivul pentru care emisiunea „Linia directă” a fost amânată.

Se crede că Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, ar avea dificultăți în a rămâne în direct la televizor pentru intervalul de timp propus de trei-patru ore.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...