Decizia luată de Joe Biden după întâlnirea cu Vladimir Putin. Anunţul a fost făcut chiar de liderul rus

Nicu Stan, Ștefan Olteanu 23.06.2021, 14:51

Decizia luată de Joe Biden după întâlnirea cu Vladimir Putin. Anunţul a fost făcut chiar de liderul rus. Unul dintre rezultatele întânirii celor doi lideri, disponibil în articolul de mai jos.

Încep să se vadă rezultatele întrevederii Joe Biden-Vladimir Putin. Ce s-a întâmplat astăzi

Ce decizie a luat Joe Biden după întâlnirea cu Vladimir Putin. Anunţul a fost făcut chiar de liderul rus, respectiv că ambasadorul Rusiei la Washington, rechemat în martie pentru consultări, s-a întors duminică în Statele Unite, unde îşi va relua postul.

Revenirea ambasadorilor la posuri a fost unul dintre punctele asupra cărora au convenit Joe Biden și Vladimir Putin în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la Geneva, miecurea trecută.

Anatoly Antonov se intoarce la post
Anatoly Antonov se intoarce la post

Anatoli Atonov a plecat spre Washington

Avionul SU100 care îl transportă pe Anatoli Antonov a decolat la ora locală 09:20 (06:20 GMT) de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova cu destinaţia New York. De acolo, va zbura apoi spre Washington, după cum informează agenţiile de presă din Rusia.

”Având în vedere rezultatele întâlnirii dintre cei doi preşedinţi, mă bazez pe o muncă constructivă cu colegii mei americani pentru a construi relaţii pe o bază egală şi pragmatică”, a declarat ambasadoruil, precizând că se află „într-o dispoziţie optimistă”, scrie Agerpres.

Toate națiunile se așteptau la asta

Revenirea la posturi a ambasadorilor rus şi american a fost anunţată astăzi de șeful de la Kremlin după întâlnirea pe care a avut-o cu Joe Biden la Geneva, o decizie concretă a acestui summit care era aşteptată cu interes.

Relaţiile diplomatice dintre Moscova şi Washington s-au stricat rapid după instalarea în funcţie, în ianuarie, a lui Joe Biden, care a acuzat Rusia pentru o serie de atacuri cibernetice şi interferenţe în alegerile care au avut loc în 2020 în Statele Unite.

Și ambasadorul american își va reocupa postul la Moscova

Ca urmare, în luna martie a acestui an, Rusia a decis să-l recheme pe Anatoli Antonov, ambasadorul rus în America,  după ce Joe Biden a făcut declaraţii în care l-a comparat pe Vladimir Putin cu un „criminal”.

De asemenea, Ambasadorul american, John Sullivan, a anunţat, o lună mai târziu, că se va întoarce la Washington pentru consultări, lucru impus de Kremlin.

Vladimir Puin, un criminal și un om fără suflet

Într-un interviu cu ABC News difuzat în luna martie a acestui an, Joe Biden a răspuns ”cred că da” atunci când a fost întrebat dacă crede că preşedintele rus este un criminal. În plus, Joe Biden l-a descris pe Vladiir Putin ca pe un om fără suflet şi a adăugat că Rusia ”va plăti preţul” amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe