Decizia luată de autoritățile din Moscova. Oamenii care lucrează direct cu publicul trebuie să se vaccineze

Nicu Stan 17.06.2021, 08:05
Decizia luată de autoritățile din Moscova. Oamenii care lucrează direct cu publicul trebuie să se vaccineze

Decizia luată de autoritățile din Moscova. Oamenii care lucrează direct cu publicul trebuie să se vaccineze. Aceasta este cea mai dură măsură luată până acum de vreo țară.

Vladimir Putin obligă angajații din Moscova să se vaccineze anit-covid. Ce termen au rușii să se imunizeze

Autoritățile din Moscova au luat decizia ca oamenii care lucrează direct cu publicul trebuie să se vaccineze. Astfel, Rusia devine pima țară din lume care face ca vaccinarea anti-coronavirus să fie obligatorie.

Autoritățile locale din Moscova au ordonat tuturor celor care lucrează cu publicul să fie vaccinați împotriva coronavirusului, aceasta fiind una dintre cele mai dure decizii luate la nivel global în privința obligării angajaților de a se vaccina, informează Reuters.

Vladimir Putin, nemultumit de rata de vaccinare din tara
Vladimir Putin, nemultumit de rata de vaccinare din tara

Decretul a fost emis miercuri

Decretul emis miercuri vizează mai multe joburi, de la frizeri, comercianți și șoferi de taxi până la funcționari bancari, profesori și interpreți. Toți aceștia sunt obligați să se vaccineze anti-covid. De asemenea, viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a spus că mai mult de 2 milioane de lucrători din capitala Rusiei sunt obligați să se imunizeze.

Companiile, în pima lună, trebuie să se asigure că vaccinează cel puțin 60% din personalul care muncește didirect cu clienții. Altfel, companiile vor fi amendate sau activitatea le va fi suspendată.

O provincie din Siberia procedează la fel

Kuzbass din Siberia, o regiune provincială, a emis un ordin asemănător, care spune că “anumite categorii de cetățeni” vor trebui să se vaccineze. Aici,  agențiile de stat și companiile au obligația să vaccineze 60% din anhajați până la mijlocul lunii iulie.

Rusia a pus la dispoziția populației vaccinuri încă de anul trecut, însă până acum numărul celor imunizați este mic, iar un nou val de infectări a apărut deja, Moscova fiind cea mai afactată.

Rusia, lovită de un nou val de infectări

“Mai mult de 12.000 de persoane sunt în spital cu diverse grade de severitate. În ceea ce privește morbiditatea, suntem deja la nivelul apogeului de anul trecut”, a scris, miercuri, primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, pe blogul său.

De asemenea, viceprimarul Anastasia Rakova a anunțat că săptămâna trecută a existat o creștere mai mare de 70% în ceea ce privește internările la spital. În acest fel, în 2-3 săptămâni, Moscova ar putea rămâne fără paturi libere pentru tratarea pacienților de coronavirus, conform agenției de presă Interfax.

Vladimir Putin, nemulțumit de rata de vaccinare

Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește rata mică de vaccinare în țară. Astfel, președintele Vladimir Putin a anunțat, duminică, că doar 18 milioane din cei 144 de milioane de oameni s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Urmăriți Impact.ro și pe