Preşedintele Republicii Moldova apelează la Vladimir Putin. Ce îi cere Maia Sandu liderului rus

Nicu Stan, Ștefan Olteanu 28.03.2021, 13:26
Preşedintele Republicii Moldova apelează la Vladimir Putin. Ce îi cere Maia Sandu liderului rus

Preşedintele Republicii Moldova apelează la Vladimir Putin. Ce îi cere Maia Sandu liderului de la Kremlin, citiți în articolul de mai jos.

Maia Sandu îi cere ajutor lui Vladimir Putin. De ce are nevoie președintele Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, apelează la Vladimir Putin. Aceasta îi cere liderului de la Kremlin vaccinuri anti-covid pentru vaccinarea cetățenilor Republicii Moldova.

Astfel, Maia Sandu i-a cerut lui Vladimir Putin ca Rusia să doneze vaccinul său anti-covid, Sputnik V, Republicii Moldova.

Mișcarea Maiei Sandu, surprinzătoare pentru toată lumea, inclusiv pentru Vladimir Putin

Mișcare este surprinzătoare ținând cont că vine din partea unui șef de stat considerat chiar și de către Rusia ca fiind pro-european.

Astfel, Maia Sandu i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin cu cererea de a acorda asistență Republicii Moldova și de a furniza vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 sub forma unei donații, informează RTR Moldova.

Rusia i-ar fi comunicat președintelui Republicii Moldova că nu poate vinde vaccinul, dar că există posibilitatea unei donații

Maia Sandu a declarat asta în emisiunea ”Vineri cu Anatoly Golya” de pe postul RTR Moldova, o filială a televiziunii de stat Rusia 1.

Am vorbit cu domnul ambasador (al Rusiei, Oleg Vasnetsov- n.r.) și a spus că nu există încă nicio oportunitate de a cumpăra vaccin. Dar ar putea ajunge în Moldova sub forma unui ajutor umanitar. Domnul ambasador nu a putut spune când și cât vaccin ar putea Rusia dona, nu depinde de el. Am scris o scrisoare către președintele Rusiei cerând asistență”, a spus Maia Sandu.

Romania a trimis 50000 de vaccinuri in Republica Moldova
Romania a trimis 50000 de vaccinuri in Republica Moldova

Maia Sandu a anunțat că a transmis scrisori asemănătoare șefilor a 30 de țări

De asemenea, președintele Republicii Moldova a precizat că a trimis scrisori similare șefilor a 30 de state, pentru a face rost de cât mai multe doze de vaccin anti-coronavirus.

Am trimis scrisori liderilor din peste 30 de țări. Întrebarea este: de unde să cumpăr? Nu există suficiente vaccinuri pentru a cumpăra. Vorbesc atât cu producătorii, cât și cu liderii din diferite țări, dacă ne pot vinde un număr cât de mic de vaccinuri sau pot oferi ajutor umanitar”, a adăugat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

România a trimis către Republica Moldova 50000 de doze de vaccin anti-coronavirus

De asemenea, șefa Republicii Moldova a mai declarat la RTR Moldova că alte peste 50.000 de doze de vaccin anti-covid-19 ajung sâmbătă la Chișinău ca donație din partea României.

Încă 200.000 de doze ar urma să ajungă în Republica Moldova în luna aprilie.