Farul lui Gică Hagi, super amical cu Galatasaray. Când va vea loc partida

Andrei Cezar, Alexandra Chiric 31.08.2021, 11:12

Amical de lux pentru Farul lui Gheorghe Hagi în pauza competițională prilejuită de partidele echipei naționale din preliminariile Campionatului Mondial. ”Marinarii” vor da piept cu Galatasaray la Istanbul. În timp ce Alex Cicâldău nu va putea evolua, fiind convocat de Mirel Rădoi la prima reprezentativă, Olimpiu Moruțan are toate șansele să joace împotriva Farului.

Farul lui Gică Hagi, amical de lux cu Galatasaray în pauza competițională

Meciul va vea loc pe 5 septembrie, de la ora 11, la Istanbul. Întâlnirea reprezintă un bun prilej de pregătire pentru ambele formații, trupa pregătită de Fatih Terim fiind calificată și în grupele Europa League, în timp ce Farul își dorește un parcurs cât mai bun în acest sezon de Liga 1.

Ne bucurăm că putem evolua împotriva unui nume important din fotbalul european. Chiar dacă 14 dintre componenții echipei au fost convocați la loturile naționale de juniori, tineret și seniori și nu îi vom avea disponibili la acest amical, va fi un test foarte bun pentru toți ceilalți care vor face această deplasare” a declarat președintele Farului, Gheorghe Popescu, fost component al grupării ”Cim Bom” și câștigător al Cupei UEFA cu Galatasaray, potrivit paginii oficiale a Farului.

Farul Constanța nu se va putea baza pe 14 jucători în partida de duminică contra formației lui Fatih Terim, fiind convocați la loturile naționale. Dintre ei, doi fac parte din lotul primei reprezentative: Marian Aioani și Virgil Ghiță.

Galatasaray, formație care a transferat în această vară doi români, nu se va putea baza pe Alex Ciâldău, convocat și el de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord. În schimb, antronorul ”leilor” îl va putea folosi pe Olimpiu Moruțan.

Fotbalistul recent transferat de la FCSB a lăsat o impresie foarte bună după primul său meci în tricoul grupării ”Cim Bom”. Moruțan a oferit o pasă de gol și a contribuit la reușita lui Akturkoglu în poarta celor de la Kasimpașa.

Farul lui Gica Hagi, super amical cu Galatasaray. Cand va vea loc partida
Farul lui Gica Hagi, super amical cu Galatasaray. Cand va vea loc partida

Hagi și Popescu, subiect de documentar pe Netflix

Palmaresul lui Galatasaray cuprinde 22 de titluri de campioană, 18 Cupe ale Turciei, 16 Supercupe, 1 Cupă UEFA, 1 Supercupă a Europei.

Gheorghe Hagi și Gică Popescu sunt doi dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria clubului Galatasaray. Cei doi componenți ai Generației de Aur au jucat împreună la gruparea ”Cim Bom”, în perioada 1997-2001.

În 2000, cu Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu în teren, Galatasaray a reușit să câștige Cupa UEFA, devansând la penalty-uri clubul Arsenal Londra. Penalty-ul decisiv a fost înscris chiar de Gică Popescu. Galatasaray avea să câștige și Supercupa Europei în același an, după un meci cu Real Madrid.

Pe banca celor de la Galatasaray se afla atunci același Fatih Terim.

Gică Popescu a dezvăluit, la începutul lunii iulie, că atât el cât și Gheorghe Hagi vor apărea într-un documentar despre Galatasaray ce va fi lansat pe platforma Netflix.

Urmăriți Impact.ro și pe