De Paşte, Italia va fi în carantină naţională. „Virusul se extinde”

Cristian Cojocaru 12.03.2021, 18:27
De Paşte, Italia va fi în carantină naţională. „Virusul se extinde”

O veste cruntă pentru locuitorii Peninsulei, după ce a fost anunțat faptul că Italia va intra în carantină naţională în sfârșitul de săptămână în care Paștele va fi celebrat. Această măsură are drept scop limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Italia intră în carantină naţională

Potrivit unui proiect de lege, Italia urmează ca în weekend-ul de Paște să intre în carantină. Astfel, mai multe provincii dintre care Bolzano, Trento, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemonte, Veneto, Toscana și Marche urmează să rămână în scenariul roșu.

Alte opt regiuni ar urma să devină portocalii dintre care amintim: Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria și Valle d’Aosta. În acest moment, Peninsula se cronfruntă cu o creștere a numărului de infectări și spitalizări, iar măsura care urmează a fi adoptată are drept scop răspândirea virusului.

”Virusul se extinde, măsuri restrictive trebuie luate azi pentru a salva vara”, a declarat Stefano Bonaccini, guvernatorul regiunii Emilia-Romagna şi preşedinte al Conferinţei Regiunilor din Italia.

În acest sens, magazinele care nu sunt esențiale urmează a fi închise pe întreg teritoriul Italiei în perioada 3-5 aprilie. Cetățenii vor putea ieși din casă doar pentru a se prezenta la muncă ori pentru urgențe medicale sau de o altă natură.

Restricțiile urmează a fi sporite inclusiv în zonele cu scenariu galben, acolo unde riscul de transmitere a bolii este scăzut
Restricțiile urmează a fi sporite inclusiv în zonele cu scenariu galben, acolo unde riscul de transmitere a bolii este scăzut

Italia ia în calcul o regândire a restricțiilor

În momentul în care măsurile vor fi impuse la nivel național, oficialii urmează să regândească restricțiile în cele 20 de regiuni ale țării, după ce vor fi primit evaluările săptămânale, în funcție de evoluția numărului de infectări pentru fiecare regiune în parte. Mai multe scenarii sunt luate în considerare de către autoritățile din Peninsulă dintre care: alb, galben, portocaliu și roșu, în funcție de rata numărului de infectări.

Restricțiile urmează a fi sporite inclusiv în zonele cu scenariu galben, acolo unde riscul de transmitere a bolii este scăzut. În aceste regiuni, deplasarea între localități este limitată, în timp ce restaurantele și barurile sunt închise, caz valabil și pentru școli. În acest sens, regiuni printre care și Lombardia, acolo unde se află centrul financiar al Italiei, Milano, urmează să intre în carantină încă de luni din cauza numărului tot mai mare de infectări din ultimele zile.

„Sper că acesta este ultimul sacrificiu pe care îl cer cetățenilor noștri”, a declarat președintele regiunii Attilio Fontana.

Acest proiect urmează a fi aprobat în ședința de Guvern care va avea loc vineri. Joi au fost raportate aproximativ 26.000 de cazuri noi în Italia și 373 de decese. De la începutul pandemiei, peste 100.000 de italieni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. Italia reprezintă una dintre cele mai afectate state din Europa, totodată și țara care a impus măsuri dure de carantină, fiind cea mai gravă criză economică de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe