De la „ministru obscur și total nepregătit” la „nimeni nu-i perfect”. Mama lui Robert Glință s-a răzgândit în privința lui Eduard Novak

Sorin Barbu 29.06.2022, 16:27

Mama lui Robert Glință a scris două scrisori în mai puțin de 24 de ore. În prima l-a criticat dur pe ministrul Sportului, iar în a doua și-a cerut scuze, citând din apostolul Matei și din scriitorul Radu Paraschivescu. Mărul discordiei a fost primirea de la aeroportul Otopeni, unde Eduard Novak l-a felicitat pe David Popovici, dar nu a scos o vorbă despre Robert Glință.

Mama lui Robert Glință, scuze după atacul la Eduard Novak

Mama lui Robert Glință a fost foarte vehementă după Campionatele Mondiale de Natație. Lotul a fost primit cu flori la Salonul Oficial, iar David Popovici a fost recompensat și cu un cec de 200.000 de euro pentru cele două medalii de aur, câștigate la Budapesta. În discursul oficial, ministrul Eduard Novak l-a felicitat pe Popovici, dar nu a spus o vorbă despre Robert Glință, care a terminat pe locul 5 finala la 50 de metri spate. Mama sportivului s-a enervat și l-a criticat dur pe oficialul din guvernul României.

„La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS în episodul acestei primiri la aeroport încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român! Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit (profesional, uman, diplomatic și mediatic), nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări.

Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația neroadă etalată cu acest prilej”, a spus Irina Angelica, mama lui Glință.

După 24 de ore și-a schimbat discursul. A spus că cea de-a doua scrisoare a fost inspirată de blândețea fiului său, care își dorește ca doar faptele „să vorbească” despre el, dar și din înțelepciunea zicerilor apostolului Matei și scriitorului Radu Parashivescu.

„Îmi cer ietare dacă, acum sau altădată, am ofensat pe cineva!
Robert a promovat dintotdeauna modestia și blândețea, m-a îndemnat mereu să las faptele să vorbească pentru el, și nu cuvintele mele – care, de multe ori, mi se încaieră în minte de ies val-vârtej pe gură sau prin degetele-mi scriicioase!
Azi, cel mai important este că el simte susținere! Ne simte dragostea și ne simte prețuirea!
Și sentimentul care predomină este recunoștința – cu sau fără îngăduința cuiva, cu sau fără patalama. Și doar pe acesta trebuie să îl las să strălucească, pentru mine, pentru el și pentru toți cei care îl au pe lista gândurilor bune.
Cred în continuare că, uneori, e bine să te ridici sau să intri „în templu” și să răstorni „mesele schimbătorilor de bani și scaunele vânzătorilor de porumbei” – citat din Matei 21:12, pentru cei mai puțin familiarizați cu parabolele biblice. Să nu tolerezi necuviința devine, în anumite cazuri, o virtute, și nu un act indecent.
De aceea, dacă, pe viitor, mă mai ridic din banca în care m-au așezat frumos rezultatele lui Robert de ani buni încoace, luați-mă doar ca pe un om care se manifestă în acord cu propria gândire, simțire și pregătire profesională. (Vorba lui Radu Paraschivescu: „Nimeni nu-i perfect!”)
❤️Ieri, azi, mâine și mereu, alături de Robert!❤️”, a scris mama lui Robert Glință, Irina Angelica Glință pe Facebook.

David Popovici și Robert Glință sunt colegi la lotul național de natație, dar și la clubul CS Dinamo.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe