De la lansarea din martie 2021 prețul unui model Dacia Spring a crescut cu 2.200 de euro. Cât costă acum mașina electrică

Bogdan Bârliga 04.04.2022, 11:52
De la lansarea din martie 2021 prețul unui model Dacia Spring a crescut cu 2.200 de euro. Cât costă acum mașina electrică

Primul model electric cu sigla Dacia a fost bine primit în piață și la finalul anului trecut erau deja peste 40.000 de comenzi de la clienți din Europa.

Criza sanitară, lipsa componentelor și războiul din Ucraina au condus însă la creșteri de costuri și la acest moment prețul pentru un model Dacia Spring a crescut cu 2.200 de euro.

 Cu cât s-a scumpit Dacia Spring

La momentul lansării pe piață în luna martie a anului trecut un model Dacia Spring cu echiparea Comfort Plus avea un preț de pornire de la 18.100 de euro.

Ar fi urmat și o versiune mai ieftină denumită doar Comfort  cu un preț de 16.800 de euro, însă cei de la Dacia au renunțat la aceasta.

Prima scumpire în noiembrie 2021

Cei care și-au dorit primul model electric de la Dacia și nu l-au comandat în prima parte a anului trecut au aflat în luna noiembrie 2021 că prețul crescut cu 1000 de euro.

Dacia Spring cu echiparea Comfort Plus putea fi comandată la finalul anului trecut în România cu 19.100 de euro.

O nouă creștere de preț în aprilie 2022

Modelul electric cu sigla Dacia produs în China este din această lună mai scump cu 2.200 de euro față de momentul lansării comerciale din martie 2021.

În configuratorul oficial un model electric Dacia Spring cu echiparea Comfort Plus poate fi comandat acum la noi cu un preț de pornire de la 20.300 de euro.

Pe lista de opțiuni se află un cablu de încărcare Mode 2 – 10A ( 200 de euro) și un adaptor pentru încărcare rapidă DC 30kW ( 450 de euro).

Ce dotări standard are Dacia Spring

Lista de dotări standard a modelului Dacia Spring cu echiparea Comfort Plus include aer condiționat, airbag-uri frontale și laterale (cap și torace) pentru șofer și pasager față, airbag-uri laterale de tip cortină pentru pasagerii spate, sistem de navigație și sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inch, sistem de asistență video la parcarea cu spatele și faruri de zi cu tehnologie LED.

Spring mai dispune de sistem de frânare de urgență automat, sistem de stabilitate electronică a autovehiculului, sistem pentru detectarea presiunii din pneuri și apelare de urgență – Ecall.

Dacia Spring versus Volkswagen e-up!

Succesul înregistrat de Dacia Spring nu a trecut neobservat la Wolfsburg și grupul VW a decis să reintroducă în ofertă modelul electric e-up!.

După ce prețul pentru un model Dacia Spring a crescut în luna aprilie 2022 până la 20.300 de euro, autoturismul electric produs de Renault în China începe să se apropie de prețul cerut de Volkswagen pentru e-up!.

Pentru că cele două modele electrice se pot cumpăra prin Programul Rabla Plus 2022 a venit momentul pentru o comparație serioasă și în acest material publicat de impact.ro aflați toate informațiile despre Dacia Spring și Volkswagen e-up!

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...