De la ce a pornit, de fapt, celebra glumă cu Adrian Năstase. Fostul politician și-a recunoscut defectul. „Am o problemă”

Stan Filon 07.08.2022, 10:25
De la ce a pornit, de fapt, celebra glumă cu Adrian Năstase. Fostul politician și-a recunoscut defectul. „Am o problemă”

Adrian Năstase a vorbit recent despre unul dintre cele mai vulcanice momente din politica românească. Mai exact, despre replica memorabilă pe care a oferit-o chiar de la tribuna Parlamentului. Vorbea despre economie, când cineva din sală a spus că poate ar fi mai bine să vină la Cornu, unde să numere găinile. Politicianul făcea referire la ferma de găini pe care o deținea atunci premierul României, iar replica a fost una monumentală.

De la ce a pornit, de fapt, celebra glumă cu Adrian Năstase

Adrian Năstase a oferit recent un interviu lui Adrian Artene, în care a vorbit despre viața sa, inclusiv despre adolescența lui. Fostul premier a atins și momente mai importante la care a participat, inclusiv despre replica memorabilă oferită de la pupitrul din Parlament. În acea perioadă, Adrian Năstase avea o fermă de găini, iar politicienii au speculat acest lucru.

„Eu am o problemă și soția mea îmi reproșează mereu lucrul ăsta, că reacționez. În politică, e bine să stai, să aștepți puțin, să nu știu ce. Asta s-a întâmplat la Parlament cu celebrele ouă și eram la tribună, spuneam ceva despre economie, despre nu mai știu ce și cineva din sală mi-a spus: «Dar poate ar fi mai bine să venim la Cornu, să numărăm găinile». Era pe vremea când aveam o fermă de găini care producea 2.000 de ouă pe zi, după aceea povestea asta a murit, pentru că erau importurile din Polonia, care au omorât proiecte de genul ăsta în România”, a declarat Adrian Năstase în cadrul podcast-ului.

De la ce a pornit, de fapt, celebra gluma cu Adrian Nastase
De la ce a pornit, de fapt, celebra gluma cu Adrian Nastase

„Pot să dau replică aproape la orice”

Ei bine Adrian Năstase nu s-a putut abține și a oferit pe loc o replică care a rămas în istorie și a lăsat la momentul respectiv pe toată lumea cu gura căscată, deoarece nimeni nu se aștepta la așa ceva de la premierul României. Acesta i-a invitat pe parlamentari să-i numere…ouăle.

„Și atunci, de la tribună am zis: «Poate mai bine să veniți să-mi numărați ouăle». Sigur că era ambivalentă formula, dar asta este o problemă și un avantaj că pot să dau replică aproape la orice. Și la obrăznicii și la înjurături, deci pot să o fac, dar prefer să nu fac așa ceva, dar uneori, probabil că entuziasmul meu intelectual și reacția sunt mai rapide decât ideea clară că nu ar fi bine. Și acum sunt mici înțepături pe la televiziuni, sunt tot felul de povești cu privatizări, cu nu știu ce, unii le pun pentru că așa le iau de pe internet, le iau, le repun…”, a încheiat Adrian Năstase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...