De la ce a pornit, de fapt, cearta dintre Christian Sabbagh și soția sa. Prezentatorul îl dă în judecată pe polițistul care i-a luat declarație Iuliei. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 18.11.2021, 20:04
De la ce a pornit, de fapt, cearta dintre Christian Sabbagh și soția sa. Prezentatorul îl dă în judecată pe polițistul care i-a luat declarație Iuliei. EXCLUSIV

Vedeta celor dela Kanal D, Cristian Sabbagh, încearcă ”să-și recupereze” onoarea de familist, după incidentul de la începutul lunii octombrie, din familia sa, precum și colecția personală de arme, ridicată tot atunci de Poliție.

S-a aflat de la ce a pornit, de fapt, cearta dintre Christian Sabbagh și soția sa

Cristian Sabbagh prezentatorul Știrilor de la Kanal D,  încearcă să-și recupereze onoarea de familist, la scurtă vreme după incidentul consumat în familia sa la 1 octombrie. Pe scurt, Sabbagh ia foarte serios în calcul varianta de a-l găsi și ulterior acționa în judecată pe polițistul de la Secția 16 de Poliție din București care, în opinia sa, ar fi forțat nota în completarea declarației în baza căreia s-a trezit cu ordin de restricție timp de cinci zile.

”Nu sunt un procesoman, dar nici nu pot lăsa lucrurile așa cum s-au scris ele în ultima vreme, în fața opiniei publice. Pe scurt, refuz varianta în care lumea mă știe drept un soț agresor, așa cum unii poate sunt tentați să creadă. Nu vreau să dovedesc altceva decât adevărul celor întâmplate și ca atare i-am cerut avocatului meu să deschidem căile legale în acest caz în care cred că s-a sărit calul în ceea mă privește!”, a declarat el pentru impact.ro. Pe scurt, Christian Sabbagh susține că declarația dată de soția sa în seara zilei de 1 octombrie, atunci când ambii soți au fost luați de acasă și duși la audieri separate, la Secția 16, nu a fost completată de soția sa, Iulia, ci doar semnată.

S-a aflat de la ce a pornit, de fapt, cearta dintre Christian Sabbagh si sotia sa
S-a aflat de la ce a pornit, de fapt, cearta dintre Christian Sabbagh si sotia sa

”O simplă neînțelegere între mine și Iulia”

Vedeta celor de la Kanal D pleacă în acest demers de la recunoașterea faptului că în seara zilei de 1 octombrie 2021 a exista ”o simplă neînțelegere” cu soția sa, lucru care a determinat-o pe partenera sa de viață, Iulia Sabbagh, să cheme însă Poliția.

”A existat o simplă neînțelegere între mine și Iulia care a pornit de la ceartă banală între soți. Ea era nervoasă pentru că i s-a părut că primesc tot felul de mesaje pe Facebook de la nu știu ce admiratoare. Mi-a cerut telefonul, eu nu am vrut să i-l dau. Mi-a zis că dacă nu i-l dau sună la Poliție, eu nu am crezut-o și uite așa ne-am trezit cu Poliția la ușă. Ba ne-am dus și la secție, unde am dat separat declarații o vreme”, a rememorat pe repede înainte Sabbagh cele întâmplate cu mai bine de o lună și jumătate înainte.

Neagă existența scenelor violente

El a negat insistent că între el și Iulia ar fi avut loc scene violente, dar după audieri s-a trezit în față cu o declarație pe care semnat-o fără s-o fi citit cu maximă atenție. ”Recunosc, nu am citit cu atenție ce am semnat, fiindcă pur și simplu vroiam să plec de la Poliție. Însă am înțeles că nu am procedat corect atunci când polițistul m-a anunțat, după ce am semnat, că nu voi putea locui cu soția și copiiii mei, următoarele cinci zile, fiindcă se eliberase un ordin de restricție la adresa mea, timp de cinci zile. Am respectat cu atenție ordinul, și după ce instanța l-a anulat, i-am cerut detalii soției.

De la ea am aflat că nu ea completase cu mâna sa rubrica în baza căreia se eliberase ordinul, aceea legată de producerea unor scene violente. Iulia a recunoscut doar semnătura ca fiind a ei. Ca atare, am cerut ulterior o copie după acest document și abia acum când l-am primit pot acționa legal. Voi vedea care dintre cei doi polițiști, un bărbat și o femeie, care au audiat-o pe soția mea în seara cu pricina, și-au permis să aplice altfel legea decât scrie la carte. Voi cere expertize grafologice și apoi voi acționa în instanță doar contra angajatului respectiv. Nu am nicio treabă cu întreaga Secție sau cu Poliția, ca instituție! Și nu, nu voi cere nici daune morale. Vreau doar să aflu cine și-a permis să inventeze povești”, adaugă Sabbagh.

Vrea să afle adevărul

În plus, mai spune vedeta de televiziune, polițistul în cauză nu i-ar fi avertizat în seara cu pricina, nici pe Iulia, nici pe el, despre consecințele anumitor declarații. ”Nu sunt un om violent, un om care am comis nu știu ce infracțiuni, ci unul care am respectat mereu instituțiile statului. Tocmai de aceea nu voi aduce în acest moment nimănui acuze, fiindcă încă nu am dovezi. Însă consider că fiecare trebuie să răspundă în fața legii pentru modul în care aplică legea, cum e cazul polițiștilor. Soția mea nu e analfabetă, nu e ciungă, putea scrie, așa că doresc să aflu tot adevărul în povestea asta!”, mai spune același Sabbagh.

Care în urma incidentului din 1 octombrie a rămas, cel puțin pentru moment, și fără colecția sa arme, marea sa pasiune. ”În seara aceleeași zile mi s-a ridicat și colecția personală de arme, una care cuprindea aproape o sută de exemplare. Așa cum unii colecționează timbre sau pietre sau magneți de frigider, așa colecționez eu arme. Am investit ceva bani în colecția asta, fiindcă pe unele exemplare le-am achziționat în urma unor licitații publice. Așa că ideea că armele mele, unele prețioase, stau în cine știe ce camera cu igrasie sau că le amenință rugina, nu-mi dă pace. Așa că fac toate demersurile și pentru a reintra în posesia colecției mele!”, a concluzionat vedeta celor de la Kanal D.

Urmăriți Impact.ro și pe