De cine a venit însoţit Liviu Dragnea la primul discurs politic după ieşirea din închisoare. Fostul lider PSD a fost mereu cu zâmbetul pe buze

Ioana Bucur 30.07.2022, 15:18

La 13 luni de când a ieșit pe porțile penitenciarului un om liber, fostul lider PSD este pregătit să se întoarcă în lumina reflectoarelor, iar un pas important a fost făcut vineri, la Oradea. De cine a venit însoțit Liviu Dragnea la primul discurs politic după ieşirea din închisoare. Îmbrăcat lejer, în blugi și tricou, fostul social-democrat a fost mereu cu zâmbetul de buze.

Liviu Dragnea, primul discurs politic după ieșirea din închisoare

După un an de libertate, Liviu Dragnea are un partid nou și este pregătit să revină în prima linie a politicii din România. Vineri, fostul lider PSD a mers la Oradea, unde a ținut primul discurs după ieșirea din închisoare, din postura de reprezentant al Alianței Pentru Patrie (APP).

La eveniment, Liviu Dragnea a fost însoțit de Liviu Pop, fost ministrul al Învățmântului, Codrin Ștefănescu, prieten de încredere, printre puținii care nu l-au părăsit după ce a ajuns în spatele gratiilor, și de Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD.

Când a ajuns la sediul APP Bihor, Dragnea a fost întâmpinat de președintele filialei județene, Lilla Debelka, de câțiva bodyguarzi de la o firmă locală de profil, precum și de câțiva zeci de admiratori, aproape toți îmbrăcați în alb, care l-au primit cu pâine și sare.

În discursul susținut, fostul social – democrat a susținut că televiziunile din România nu mai sunt interesate să îl promoveze.

„Am multe de spus și le voi spune în lunile următoare, prin tot felul de modalități, pentru că se pare că televiziunile naționale nu mai sunt interesate”, a spus Liviu Dragnea.

De cine a venit însoţit Liviu Dragnea la primul discurs politic după ieşirea din închisoare
Liviu Dragnea, foto: Inquam Photos / Silviu Filip

„De ce ne băgăm noi aici?”

El a mai spus că, în viziunea sa, „România trebuie să-și continue apartenența la UE, dar așa cum a fost la începuturi”.

„România trebuie să-și continue apartenența la UE, dar așa cum a fost la începuturi, prima oară a fost Comunitatea Oțelului pentru că francezii și nemții au vrut să nu mai apară războaie, apoi a apărut Comunitatea Economică Europeană, care vorbea despre comerț, dar nu s-a spus atunci deloc că se va fura suveranitatea țărilor europene, a le fura resursele și a stabili de la Bruxelles ce are voie să facă o țară mică.

Pentru că ce nu are voie să facă românul, francezul și neamțul au voie! Agricultorii francezi și nemți au subvenții mult peste cei români. Nouă nu ni se dă dreptul să le mărim nici măcar subvenția de la guvern. Dar cine a inventat asta?”, a spus Liviu Dragnea.

Răspunsul a fost oferit tot de fostul lider PSD.

„E acuma o mână de trădători, de slugi, care vor să târască România în război cu Rusia, dar de ce ne băgăm noi aici (n.r. – în susținerea ucrainenilor)? Să susținem ce? Ca să poată veni aici tot mai multe trupe străine și să se predea conducerea apărării naționale a României către francezi? Cu ce ne ajută? De ce să se ducă ostilități pe teritoriul României? De ce să nu avem și noi pentru românii din Ucraina aceleași drepturi pe care le au ungurii din Ucraina?”, a adăugat Dragnea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...