De ce vrea Gheorghe Dincă să primească bani de la statul român. Detalii noi în cazul Caracal

Iancu Andreea, Ana Ionescu 12.02.2022, 16:31
De ce vrea Gheorghe Dincă să primească bani de la statul român. Detalii noi în cazul Caracal

Anul acesta se împlinesc trei ani de când familiile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu sunt îndurerate de dispariția celor două fete. În timp ce autoritățile încearcă să facă lumină în acest caz, Gheorghe Dincă, cel acuzat de răpirea și sechestrarea celor două, suspectat totodată de uciderea fetelor, vrea să primească bani de la statul român, în urma unei reclamații. Avocata uneia dintre fete a oferit detalii noi din proces.

Motivul pentru care Gheorghe Dincă reclamă statul român. Bărbatul se așteaptă la despăgubiri

Luna iulie a anului 2019 a reprezentat debutul coșmarului pentru familiile celor două fete dispărute. În timp ce părinții Alexandrei și Luizei speră să descopere adevărul în cazul dispariției fiicelor lor, acuzatul de răpirea și, posibil, uciderea celor două, are planuri mari. Gheorghe Dincă vrea să primească bani de la statul român, în urma unei reclamații transmise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În acest caz, Gheorghe Dincă ar fi redactat o scrisoare de patru pagini, chiar din închisoare, pe care jurnaliștii Antena 3 au reușit să o obțină. După ce a recunoscut că le-a răpit pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, Dincă vrea acum să fie despăgubit. Avocata familia Măceșanu, Carmen Obîrşanu, a explicat întreaga situație. Se pare că primele informații indică faptul că dosarul nu ar fi fost instrumentat corect.

Motivul pentru care Gheorghe Dincă vrea să primească bani de la statul român
Gheorghe Dincă, reclamă România la CEDO

Declarația avocatei familiei Măceșanu

„Cercetările efectuate în dosar au fost făcute într-un mod total neprofesional pentru că i s-a promis de la început că i se va asigura ajutorul. Rapoartele de expertiză făcute de medicii legiști s-a dovedit că nu au respectat legea.

Medicul care a eliberat certificatul constatator de deces pentru Alexandra a declarat că nu a respectat legea codului civil. Medicul genetician a spus că nu cunoaște din ce elemente dentare ar fi prelucrat ADN-ul din punct de vedere anatomic, adică dacă s-a luat din incisivi, molar sau premolar”, a explicat avocatul Carmen Obîrșanu la Antena 3.

Cazul dispariției celor două fete rămâne deschis mai multor posibilități

Medicii legiști sunt audiați la Tribunal în cadrul dosarului Caracal, aceștia fiind cei care au examinat fragmentele osoase descoperite în curtea lui Gheorghe Dincă. Totodată, unul dintre cadrele medicale a emis și certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, încălcând ordonanța care reglementează activitatea medicilor legiști, precum și articolul 50 din Codul Civil, prin care se stabilește că certificatul constatator al decesului se poate elibera în condițiile în care există un cadavru. În acest caz nu a fost găsit niciun cadavru, astfel că era necesară o hotărâre judecătorească de declarare a morții, explica avocata familiei Măceșanu, potrivit gandul.ro.

Chiar dacă au trecut aproape trei ani de la dispariția Alexandrei și Luizei, există mai multe ipoteze privind întâmplările din cazul Caracal. Fie fetele au murit, ori acestea au supraviețuit, însă se află departe de familie. Mai multe detalii din dosar continuă să se bată cap în cap, astfel că părinții Alexandrei Măceșanu au refuzat să accepte certificatul de deces al fiicei lor, formulând o plângere penală împotriva medicului care a semnat actul.

Pe de altă parte, Gheorghe Dincă, principalul suspect, care se află în arest, a lăsat să se înțeleagă că cele două fete trăiesc, însă deocamdată nu există informații suplimentare despre ce s-a întâmplat cu Alexandra și Luiza. Mulți dintre cei care cunosc cazul susțin că fetele au ajuns peste hotare, pierzându-și urma.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...