De ce vor fi două luni pline în august 2023. Fenomenul foarte rar care are loc, de fapt

Stan Filon 01.08.2023, 16:03
De ce vor fi două luni pline în august 2023. Fenomenul foarte rar care are loc, de fapt

Pasionații de astronomie vor avea ce vedea luna aceasta, deoarece va avea loc un fenomen foarte rar, care îi va răsplăti pe cei atrași de astre cu două luni pline! Vedeți în rândurile de mai jos când va avea loc spectacolul astral.

De ce vor fi două luni pline în august 2023

Luna august va aduce pasionaților de astronomie două surprize plăcute. Vorbim despre două luni pline! Prima lună plină, denumită Luna Studrion, numită aşa după almanahul fermierilor din SUA, când Marile Lacuri de la granița SUA-Canada abundă de sturioni în această perioadă a anului, va apărea pe cer în seara de 1 august.

Luna de sturion va fi a doua superlună a verii, după luna căpriorului din iulie. Satelitul în acea zi va fi cu 7,1% mai mare și cu 15,6% mai strălucitor decât o lună tradițională, depășind luna din luna precedentă.

De ce vor fi doua luni pline in august 2023
De ce vor fi doua luni pline in august 2023

Super Luna Albastră, la final de lună

În general, perioada de timp dintre fazele lunare este de 29,5 zile, dar datorită lungimii variabile a lunilor calendaristice, ocazional pot apărea două luni pline într-o lună. Când o lună calendaristică are două luni pline, a doua este cunoscută sub numele de „Luna albastră”.

A doua lună plină din luna august nu este doar o superlună, ci și o lună albastră. De asemenea, va fi cea mai mare și mai strălucitoare superlună din acest an. Luna super albastră va fi cu 7,2% mai mare și cu 16,7% mai luminoasă decât o lună plină medie, notează Ora și Data. Și s-a adăugat că ultima dată când a existat o lună super albastră a fost în decembrie 2009, iar următoarea va fi în termen 9 ani, în august 2032. Următoarea lună albastră este în august 2024, deși aceasta nu va fi o superlună.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...