De ce se opune Gabriela Firea începerii școlilor în București după 15 mai. „O imagine sfâșietoare”

Redacția IMPACT 23.04.2020, 15:35
De ce se opune Gabriela Firea începerii școlilor în București după 15 mai. „O imagine sfâșietoare”

După o ședința de urgență de marți, la care au participat premierul Ludovic Orban, alături de mai mulți miniștri din cabinetul său, Klaus Iohannis a transmis că data la care se vor dispune măsuri de relaxare pentru populație este 15 mai.
Totodată, șeful Statului a purtat discuții, miercuri, și cu Monica Anisie, despre revenirea elevilor și a cadrelor didactice la școală. Acest lucru ar putea fi posibil după 15 mai, aproximativ, în jurul datei de 1 iunie, după cum anticipase și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.  Însă, cu aceste măsuri nu este de acord Gabriela Firea.

De ce se opune Gabriela Firea măsurii de începere a școlilor, după 15 mai

Primarul General al Capitalei este de părere că elevii nu vor putea respecta regulile de distanţare socială și, chiar dacă vor face, probabil, forme ușoare, aceștia tot se vor contamina.

Elevii românia s-ar putea reîntoarce în sălile de clasă după 15 mai. Foto: Unsplash
Elevii românia s-ar putea reîntoarce în sălile de clasă după 15 mai. Foto: Unsplash

„Sub nicio formă nu aş fi de acord cu reînceperea cursurilor!( …) Copii cu mască de protecţie… mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă…e normal! De aceea sunt copii! Am spus şi ieri, şi aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai”, a declarat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Edilul atrage atenția că acest virus este încă foarte periculos, atât timp cât încă circulă printre noi și nu crede că ar fi un lucru potrivit ca elevii să se întoarcă la cursuri într-un timp atât de scurt. Gabriela Firea susține însă necesitatea unui plan urgent de relansare treptată a economiei locale.

 „Cu toată tăria cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a mai adăugat Primarul Municipiului București.

Urmăriți Impact.ro și pe