Țara care a interzis fumatul inclusiv în zonele din fața barurilor și restaurantelor

bogdan 02.07.2019, 14:36
Țara care a interzis fumatul inclusiv în zonele din fața barurilor și restaurantelor

Multe țări europene au decis să interzică fumatul în interiorul barurilor și al restaurantelor. Dar sunt țări care mai fac un pas înainte și interzic aprinderea unei țigări inclusiv în zonele din fața localurilor.

Legi anti-fumat au fost adoptate peste tot în lume. Deja am intrat într-o perioadă în care autoritățile și guvernele lumii merg mai departe și se gândesc cum ar trebui să reglementeze dispozitivele care folosesc tutun lichid sau țigările electronice, considerate la fel de toxice.

În multe țări din Europa și nu numai, fumatul este interzis în interiorul localurilor și inclusiv România s-a aliniat pe această hartă în urmă cu câțiva ani. Dar sunt țări care duc lupta împotriva fumatului la alt nivel.

Suedia a interzis aprinderea țigărilor în zonele aflate în fața barurilor și a restaurantelor. Măsura se aplică începând de luni, transmit agențiile de presă internaționale.

De ce interzice Suedia fumatul în fața barurilor

Fumătorii din Suedia nu mai au voie să îşi aprindă ţigările în zonele aflate în faţa barurilor, potrivit noii legi, care se referă la fumatul în spații publice. De această prevedere sunt vizate nu numai zonele din fața localurilor.

Nicio persoană din Suedia nu mai are voie să-și aprindă țigara în apropierea locurilor de joacă publice, stațiilor de autobuz şi peroanelor din gări. Noile reguli interzis și fumatul din dispozitive electronice, așadar vor fi interzise și țigările electronice și cele de vapat.

Planul autorităților suedeze e unul pe termen lung. Practic, Guvernul își propune ca Suedia să devină o țară fără nefumători până în 2025.  Planurile nu sunt, evident, pe placul fumătorilor.  Mai ales că suedezii beneficiau, la fel ca cetățenii români, de zone special amenajate în afara localurilor unde-și puteau aprinde țigările fără să încalce vreo lege.

Astfel de spații erau amenajate în multe orașe din Suedia, dar și în capitala Stockholm.

Urmăriți Impact.ro și pe