Aparatul din casă pe care să îl cureți cu bicarbonat de sodiu. E soluția ideală, puțini știu secretul

Andra Daoud 21.04.2022, 09:53
Aparatul din casă pe care să îl cureți cu bicarbonat de sodiu. E soluția ideală, puțini știu secretul

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde atât în bucătărie, cât și în gospodărie, în general. Poate fi folosit la diverse aluaturi și preparate culinare, dar și pentru a curăța o mulțime de suprafețe din casă, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute sau de mucegai. Există însă un aparat din casă pe care puțini s-ar fi gândit că îl pot curăța cu bicarbonat.

Aparatul din casă pe care să îl cureți cu bicarbonat de sodiu

Atunci când vine vorba despre curățenie, bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural, ieftin, la îndemână și extrem de versatil, care nu ar trebui să vă lipsească niciodată din locuință. Este eficient pentru curățarea multor tipuri de suprafețe, iar efectele sale sunt cunoscute de multe gospodine.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că agarazul, cuptorul sau chiuveta din bucătărie își pot recăpă aspectul impecabil folosind o soluție pe bază de bicarbonat. Puțini s-au gândit însă că banalul bicarbonat poate fi folosit pentru a curăța eficient și o tastatură murdară.

Nimic nu este mai enervant decât praful și firimiturile care ajung pe tastatură și care, în timp, pot fi foarte greu de îndepărtat. Soluția este la îndemână și se găsește în aproape orice bucătărie: este vorba despre o pastă pe bază de bicarbonat, care face tastatura să arate ca nouă.

Aveți nevoie de câteva lingurițe de bicarbonat, pe care îl veți dizolva în amidon lichid. Amestecați până când se formează o pastă cu o consistență potrivită. Aceasta se va întinde cu ajutorul unei pensule sau al unei periuțe pe întreaga suprafață a tastaturii. Se lasă câteva minute să acționeze, după care se îndepărtează cu ajutorul unei cârpe uscate sau cu prosoape de bucătărie.

Aparatul din casă pe care să îl cureți cu bicarbonat de sodiu. E soluția ideală, puțini știu secretul
Tastatura poate fi curățată folosind bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul curăță eficient argintăria

Bicarbonatul de sodiu este eficient și pentru a reda aspectul strălucitor al argintului, fie că vorbim despre bijuterii, tacâmuri sau platouri. Aceeași pastă preparată din bicarbonat și amidon, la care puteți adăuga puțin oțet, poate fi folosită pentru a curăța eficient petele negre de pe argintărie.

În cazul tacâmurilor, întindeți amestecul pe ele și veți observa cum pasta va absorbi murdăria și se va colora în negru. Mai departe, tot ce mai aveți de făcut este să clătiți tacâmurile și să le ștergeți imediat cu o cârpă uscată, pentru a nu rămâne pătate. Tacâmurile din argint se pot înnegri dacă sunt lăsate mult timp fără să fie folosite, așa că înainte de a fi puse pe masă vor avea nevoie de o curățare eficientă.

Urmăriți Impact.ro și pe