De ce să nu bei cafea vara. Greșeala pe care o facem cu toții

Stan Filon 08.08.2022, 20:19
De ce să nu bei cafea vara. Greșeala pe care o facem cu toții

De ce nu este deloc o idee bună să nu bei cafea vara! Iată ce spun specialiștii despre licoarea consumată masiv de români. Mulți dintre noi nici nu putem funcționa bine, până nu ne bem cafea. Alții nici nu pot vorbi, până nu simt mirosul și după aceea gustul cafelei. Cafeaua a devenit de mult timp băutura preferată a românilor, însă unii exagerează, mai ales vara.

Iată de ce să nu bei cafea vara

Cafeaua a devenit un obicei pentru români. O cafea de dimineață îi pune pe mulți pe picioare și îi ajută să facă față cu brio tuturor provocărilor pe care ziua respectivă le aduce. Specialiștii trag însă un semnal de alarmă și spun că nu este bine deloc să consumăm cafea atunci când afară este caniculă.

„Cafeaua prin natura ei este o băutură diuretică şi deshidratează. Dacă aveţi obiceiul să beţi cafea la plajă în loc de alte lichide, ar trebui să renunţaţi. Când este cald corpul se deshidratează foarte uşor, deoarece transpirăm mult. Dacă bem şi cafea deshidratarea se accentuează şi în loc să ne simţim revigoraţi de la efectul cofeinei, vom avea stări de moleşeală. Dacă beţi cafea pe căldură, beţi automat şi apă, cam jumătate de litru după o ceaşcă de cafea“, spune medicul internist Florin Tudor.

Iata de ce sa nu bei cafea vara
Iata de ce sa nu bei cafea vara

Aceasta este cea mai sănătoasă cafea

„Pe lângă faptul că este mai gustoasă şi mai răcoritoare, cafeaua rece este recomandată faţă de cea caldă. Nu deshidratează la fel de mult pentru că nu vom transpira la fel de mult ca atunci când bem ceva cald. În plus se spune că nu face riduri, deoarece, în general lichidele fierbinţi afectează şi pielea“, mai spune specialistul.

Dar care este cea mai sănătoasă cafea? Ei bine, tot specialiștii recomandă cafeaua neagră. Dar cea mai periculoasă combinație? Ei bine, aceasta are loc atunci când combinăm analgezice cu cafea.

„Cafeaua simplă este cea mai bună. Are foarte puţine calorii, dar nu toată lumea poate să o bea amară. Dacă vreţi să îndulciţi cafeaua, alegeţi zahărul brun, care are mai puţine calorii. Evitaţi îndulcitorii artificiali, care au multe chimicale, chiar dacă nu îngraşă. De asemenea, evitaţi aromele deoarece multe dintre aceastea au chimicale şi pot deveni toxice. Nu puneţi alcool în cafea, deoarece combinaţia poate avea efecte neplăcute pentru inimă. Laptele poate anula o parte dintre proprietăţile cafelei, dar ultimele studii au arătat că nu este o combinaţie periculoasă. Este absolut interzis să luaţi analgezice cu cafea, în special paracetamol. Este o combinaţie care face rău ficatului. Dacă luaţi astfel de medicament, beţi cafea la două-trei ore distanţă“, mai spune medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...