Cum să alegi cafeaua cea mai bună. Există două tipuri, iar diferențele sunt mari. Cum faci diferenta dintre cafeaua arabică și robustă. Cafeaua de dimineață, fără de care mulți dintre români nici nu ies pe ușă, oferă plăcerea de o savura în tihnă, însă oferă și cantitatea de energie de care avem nevoie pentru a începe ziua.
Finlandezii sunt cei mai mari consumatori de cafea din lume, adică un singur locuitor al acestei țări consumă undeva la 12 kilograme de cafea an de an. Nemții se regăsesc pe locul doi în lume la consumul de cafea, însă cu un consum la jumătate față de cel al unui finlandez.
În topul celor mai mari consumatori de cafea, pe locul trei, se regăsesc italienii, care consumă cu putin sub 6 kilograme de cafea pe an pe cap de locuitor. Astfel, cafeaua, este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă, fără de care chiar omul nu poate să trăiască. Cu toate astea, multă lume nu știe care este diferenta dintre arabică și robustă?
Cercetatorii susțin că aceasta băutură, consumată pe termen lung, reduce riscul apariției unor boli grave cu până la 60%, ceea ce este uimitor, din punct de vedere statistic. Deși a fost cunoscută în Yemen încă din secolul al XV-lea, cafeaua a ajuns în Europa și America mai târziu, după secolul al XVI-lea.
Cafeaua se cultivă în mai bine de 70 de țări din zonele ecuatoriale, în America, Asia de Sud-Est, pe subcontinentul indian și în Africa. De asemenea, din 2018, Brazilia a devenit prinicipalul producător de boabe de cafea, cu 35% din total producției mondiale.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Sunt două tipuri de cafea, iar cei mai mulți dintre noi habar nu avem ce bem dimineața. Nu știm ce anume oferă un gust diferit cafelei pe care o bem într-un restaurant sau într-o cefenea mai de soi. Cele două tipuri de boabe sunt diferite si au caracteristici diferite care dau un gust aparte fiecărui tip de cafea.
Astfel, cafeaua Arabică este ceva mai aromata, mai delicată, în vreme ce Robusta pare mai degraba cauciucată. Când sunt amestecate și, multe dintre produsele de pe piașă sunt un amestec între cele două tipuri de boabe, gustul mai plăcut este dat de cafeaua de tip Arabică.
În plus, Arabica are o concentrație de zahar dublă față de cafeaua Robusta și, cel mai probabil, ne place mai mult pentru că nu necesită să mai adaugăm zahar sau alt tip de îndulcitor. Se poate consuma neagră. Arabica este mai dulce și pentru că are un conținut de cofeină mai mic decât celălalt tip.
Cele două tipuri de cafea se diferențiază și prin forma bobului. Arabica are boabe de formă ovală și o culoare maro deschis, în timp ce boabele de Robusta sunt rotunde, de culoare maro închis. În plus, cafeaua Arabică are un conținut de cel mult 8% de acid clorogenic, în timp ce Robusta este ceva mai bogată, ajunge până la 10%. Acidul clorogenic este un antioxidant care are și proprietatea de a alunga insectele.