De ce s-a vaccinat Simona Halep cu Pfizer? Abia acum s-a aflat: „Mă linişteşte acest lucru”

Cristian Cojocaru, Daria Petrescu 28.02.2021, 17:18
De ce s-a vaccinat Simona Halep cu Pfizer? Abia acum s-a aflat: „Mă linişteşte acest lucru”

Zilele trecute, Simona Halep s-a vaccinat în cadrul Institutului Cantacuzino, fiind folosit serul companiei Pfizer. În luna octombrie a anului trecut, tenismena româna anunța că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Simona Halep s-a vaccinat cu serul de la Pfizer

După ce a fost nevoită să treacă prin perioada de carantină, Simona Halep anunța îmn luna noiembrie faptul că este complet recuperată. Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță a ținut să menționeze de ce în cazul Simonei Halep a fost ales serul companiei Pfizer.

„Nu am știut până la momentul vaccinării cu ce tip de vaccin se va vaccina. Ca principii, fiind vorba de contextul particular legat de participarea doamnei Simona Halep în perioada următoare la turnee în afara țării și de necesitatea finalizării într-un timp cât mai scurt a schemei de vaccinare, a fost varianta care asigura aceste deziderate.

Mai mult decât atât, după cum știți, în România, stocul pentru vaccin de la Moderna este zero. Am primit recent o noua tranșă care va fi rezervată pentru asigurarea rapelului persoanelor deja programate” a spus Valeriu Gheorghiță, conform Libertatea.

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce în cazul Simonei Halep a fost utilizat serul de la Pfizer
Valeriu Gheorghiță a explicat de ce în cazul Simonei Halep a fost utilizat serul de la Pfizer

Campioana română recomandă vaccinarea împotriva Covid-19

După ce i-a fost administrat vaccinul, Simona Halep a declarat că recomandă vaccinarea. Din punctul său de vedere, acest vaccin este spre binele tuturor, adăugând că urmează să facă și rapelul. Sportiva a mai adăugat că se simte mult mai liniștită și că se simte mult mai în siguranță.

„Am făcut vaccinul Pfizer. Consider că este spre binele tuturor acest vaccin şi, de aceea, am şi hotărât să îl fac pentru că este bine pentru noi, pentru sănătate şi sper cât mai mulţi oameni să se vaccineze.  Trebuie să fac şi rapelul. Mă linişteşte acest lucru că sunt mai în siguranţă! Sunt bine acum, nu am nimic, nu sunt reacţii adverse, sper să nu am niciodată” spunea Simona Halep.

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila a anunțat că noua tulpină de coronavirus circulă deja în toate județele țării. Această nouă tulpină are un grad de transmisibilitate mult mai mare comparativ cu cea care a dat startul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost administrate 15.704 de doze de vaccin, dintre care 5.733 de la Pfizer și 9.971 de la AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost înregistrate 5.194 de reactii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Cele mai întâlnite reacții adverse sunt reprezentate de cefalee, oboseală, dureri musculare dar și durerea locală unde a fost administrată injecția.

Urmăriți Impact.ro și pe