De ce s-a enervat, de fapt, Delia la glumele cu violență domestică de la iUmor. ”Nu e ok să râdă cineva de trauma mea”

Iancu Andreea, Diana Alexandra 17.01.2022, 19:25
De ce s-a enervat, de fapt, Delia la glumele cu violență domestică de la iUmor. ”Nu e ok să râdă cineva de trauma mea”

Delia, jurată în cadrul iUmor, a surprins cu o reacție dură la adresa unui concurent prezent pe scena show-ului de la Antena 1. Iar acest fapt a dus la o analiză în amănunt a anumitor glume devenite clișee, în special în cadrul roast-urilor. Într-un interviu recent, Delia a recunoscut de ce s-a enervat la glumele cu violență domestică ale concurentului iUmor. Vedeta a făcut o mărturisire impresionantă.

Motivul pentru care Delia s-a enervat după glumele cu violență domestică de la iUmor

Finala iUmor din data de 26 decembrie a scos la lumină un subiect devenit de ani buni un motiv de glumă în unele situații. Un concurent a prezentat un moment de roast în care a caracterizat mai multe femei celebre, făcând glume despre violența domestică, cu referire la episoadele în care acestea au fost bătute sau agresate. Delia nu a rămas indiferentă și s-a enervat în urma momentului de la iUmor.

Jurata a fost vizibil deranjată de momentul concurentului, pe care l-a considerat nu doar învechit, prin prisma glumelor deja devenite un clișeu, ci și pentru abordarea într-o notă amuzantă a unor situații îngrijorătoare precum violența în rândul femeilor. Reacția cântăreței a devenit virală, mulți apreciând faptul că Delia a tras un semnal de alarmă asupra acestei normalizări a violenței prin așa-zisul moment de amuzament.

„Cred că fiecare avem o responsabilitate în astfel de cazuri, dar unii aleg să nu se implice absolut deloc, pentru că se tem de un val de reacții negative, de hate, de bullying online. Mie nu îmi pasă și mi se pare că lucrurile care nu sunt în regulă trebuie rezolvate, cumva educând ușor, ușor oamenii, până când înțeleg și intră în starea de normalitate.

Am o responsabilitate câtă vreme mă mișcă un lucru: de exemplu, merg pe stradă și intervin să salvez pe cineva care este agresat. E responsabilitatea mea să încerc să salvez, să fac tot ce ține de mine. Ar trebui să fie o stare de normalitate să încerci să schimbi ceva, să intervii. Nu e genul ăla de responsabilitate pe care îl ai când mergi la școală sau la job, e mult mai mult de atât”, a povestit Delia într-un interviu pentru hotnews.ro.

Motivul pentru care Delia s-a enervat la glumele de la iUmor
Motivul pentru care Delia s-a enervat la glumele de la iUmor

„Nu sunt străină de situație”

Deși este o artistă extrem de îndrăgită, Delia recunoaște că atitudinea violentă asupra propriei persoane nu îi este străină. În ciuda faptului că jurata iUmor menționează că nu a fost un copil traumatizat, a cunoscut teama și tensiunea unui astfel de act.

„Nu pot să spun că am fost un copil traumatizat din pricina violenței domestice, dar am cunoscut treaba asta, știu ce înseamnă. Nu-mi dau seama dacă m-a traumatizat real vorbind, habar n-am, nu îmi place să stau să sap adânc, nu m-ar ajuta cu nimic.

Însă nu sunt străină de situație și cred că toți cei care suntem cam din aceeași generație cunoaștem atmosfera (să ai profesori severi, tensiunea), tocmai de-asta simt să fim departe de poveștile astea dintr-o perioadă demult apusă.”, a precizat vedeta pentru sursa citată.

Cântăreața, criticată pentru modul în care se îmbracă. „Am fost destul de bullied în online”

Artista este una dintre cele mai bune voci din România, iar aparițiile sale sunt de cele mai multe ori extrem de spectaculoase. Deși multe cântărețe din showbizul autohton aleg să se promoveze în ținute și ipostaze feminine sau chiar senzuale, Delia a preferat să nu își manifeste această latură pe scenă, optând de ani buni pentru altfel de apariții. Această decizie i-a atras însă multe critici.

„De când sunt eu la iUmor, am tot vorbit de chestii în neregulă, cu lumea, cu sistemul, dar reacțiile mele au fost percepute mai mult ca glumițe. De exemplu, se comentează des despre de ce aleg să mă îmbrac în haine largi și nu mă îmbrac în haine de femeie. Ceea ce în continuare mi se pare o inepție. Mi se pare penibil să alegem să discutăm despre asta. Come on, mă îmbrac cu ce vreau, nu înseamnă că dacă sunt femeie, trebuie să subliniez treaba asta, că am vreo obligație să-mi arăt decolteul. Am fost destul de bullied în online din cauză că aleg să mă îmbrac în haine de băiat și nu în rochițe cu fundițe și cu sânii la vedere.”, a explicat vedeta pentru hotnews.ro

Delia consideră că fiecare are dreptul și libertatea de a se îmbrăca exact cum își dorește și cum se simte confortabil.

„Nu e nimic în neregulă să te îmbraci cu rochițe, cum nu e nimic în neregulă să te îmbraci cu haine largi, câtă vreme faci ce vrei și ce îți place. Lucrul ăsta vine dintr-un misoginism și sexism. Societatea pune presiune pe tine, o societate care crede că femeile trebuie să se îmbrace așa. Astfel, oamenii cred că e ceva în neregulă cu tine dacă te îmbraci diferit, în pantaloni și bluze oversized: ești golancă, orice altceva, dar nu feminină și nu femeie.”, a remarcat Delia.

Cântăreața este celebră deja pentru atitudinea sa asupra situațiilor care stabilesc reguli acolo unde ar trebui ca lucrurile să fie privite cu relaxare și echilibru. Delia consideră însă că acest subiect al violenței domestice este unul dureros pentru societate, motiv pentru care a și atras atenția cu reacția sa critică de la iUmor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...