De ce refuză Volodimir Zelenski o negociere cu Vladimir Putin. „M-am întâlnit cu el înainte de război”. Ce a remarcat la liderul rus

Mihnea Tălău 26.01.2023, 13:22
De ce refuză Volodimir Zelenski o negociere cu Vladimir Putin. „M-am întâlnit cu el înainte de război”. Ce a remarcat la liderul rus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski se opune în continuare oricăror negocieri cu Rusia înainte de retragerea trupelor rusești. Declarația sa vine în contextul faptului că occidentul a aprobat livrarea de armament greu către Kiev. El a stabilit și condițiile în care s-ar putea vorbi despre o discuție despre pace.

Condiții pentru eventuale negocieri

Negocierile ar fi posibile doar dacă Rusia își retrage soldații, își recunoaște greșeala și dacă există un nou guvern la Moscova, a declarat Zelenski pentru postul britanic de televiziune Sky News într-un interviu difuzat atât în ucraineană, cât și în engleză. Doar atunci ar fi posibile discuțiile, a spus el.

Președintele a interzis deja prin decret negocierile cu Putin la sfârșitul lunii septembrie 2022.

Zelenski a subliniat că o întâlnire cu Putin nu are sens.

„Nu este interesant pentru mine. Nu este interesant să ne întâlnim, nu este interesant să vorbi. Ei nu vor discuții, iar acest lucru a fost valabil și înainte de invazie. Președintele Putin a decis acest lucru”, a spus el în limba engleză.

Zelenski a prins curaj

Adevarul despre tancurile Leopard. De ce nu doreste Germania sa le trimita Ucrainei si de ce insista Zelenski

Zelenski, a semnat la începutul lunii octombrie 2022 un decret care a lăsat ușa deschisă pentru negocieri cu Rusia, dar care precizează, de asemenea, că negocierile cu președintele Vladimir Putin sunt „imposibile”.

„El (Putin) nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, a declarat la acea dată Zelenski.

Decretul vine după ce președintele rus a anunțat că cele patru regiuni ocupate ale Ucrainei vor deveni parte a Rusiei în urma unor alegeri false în această țară. Atât Kievul, cât și țările occidentale au denunțat această măsură.

Chiar ieri, Statele Unite ale Americii și Germania au anunțat că sunt pregătite să ofere un impuls semnificativ Ucrainei în războiul cu Rusia, prin livrarea de tancuri grele de luptă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...