De ce peste 1.000 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă. Anunțul venit de la Termoenergetica

Stan Filon 06.04.2022, 14:14
De ce peste 1.000 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă. Anunțul venit de la Termoenergetica

Peste 1.000 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă, începând de astăzi. Termoenergetica a emis un comunicat de presă în care a expus situația de fapt și a precizat cât timp vor rămâne bucureștenii fără apă caldă. Vorbim despre blocuri din sectoarele 4 și 5 și totul are legătură cu sezonul rece. Această operațiune este una foarte importantă, din ceea ce precizează compania.

Peste 1.000 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă

Așadar, 1.140 de blocuri din sectoarele 4 și 5 au rămas începând de astăzi fără apă caldă, după ce Termoenergetica a sistat furnizarea de agent termic. Vor avea loc reparații foarte importante pe Magistrala Berceni, în zona Târgului Vitan, până duminică, potrivit unui comunicat al Companiei Termoenergetica.

Mai exact, angajaţii Termoenergetica vor înlocui aproximativ 100 de metri de conductă cu diametrul 1.000 de milimetri, precum şi elemente prefabricate tip U (20 de bucăţi) şi vor monta patru curbe cu diametrul de 1.000 de milimetri pe Magistrala Berceni, în zona Târgului Vitan, iar efectul acestor lucrări se va vedea la iarnă.

Peste 1.000 de blocuri din Bucuresti vor ramane fara apa calda
Peste 1.000 de blocuri din Bucuresti vor ramane fara apa calda

Magistrala are o vechime de 54 de ani

„Lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătăţirea furnizării agentului termic în cartierul Berceni, în viitorul sezon de funcţionare, mai ales în perioada de iarnă”, au subliniat reprezentanţii Termoenergetica.

Magistrala respectivă a fost pusă în funcţiune în anul 1968 și are așadar o vechime de 54 de ani. Aceasta asigură funcţionarea în regim de vară a sistemului de termoficare în cartierul Berceni, în cazul opririi CTE Progresu sau în Sectoarele 2 şi 3, în cazul opririi CTE Sud.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren, iar acestea sunt numeroase, după cum au văzut bucureștenii astă-iarnă, când apa caldă a fost oprită de foarte multe ori.

Clienţii au la dispoziţie informaţii suplimentare prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Urmăriți Impact.ro și pe