De ce nu se reiau, de fapt, meciurile cu public. Răspunsul oferit de premierul Orban

Marian Cărăvan 25.08.2020, 11:08
De ce nu se reiau, de fapt, meciurile cu public. Răspunsul oferit de premierul Orban

În România s-a tot vorbit despre reluarea meciurilor de fotbal cu spectatori în tribune. Deocamdată nu este cazul, iar premierul Ludovic Orban a precizat de ce nu se reiau, de fapt, meciurile cu public.

Răspunsul oferit de premierul Ludovic Orban în privința reluării meciurilor cu public

Declarația directorului Direcției de Sănătate Publică Arad, potrivit căreia se pot disputa meciuri cu spectatori, cel puțin în orașul de pe Mureș, a fost combătută de premierul Ludovic Orban. Meciurile cu spectatori nu se pot organiza momentan în siguranță, spune șeful Executivului. Acesta a venit și cu un argument solid și arată către galeriile echipelor de fotbal, care, în opinia sa, sunt greu de controlat pe stadion. Totodată, premierul le dă speranțe fanilor că ar putea reveni în arene, doar în cazul în care într-o localitate nu s-ar înregistra cazuri de infectare cu noul virus.

„Pericolul mare la fotbal sunt galeriile, sunt foarte greu de controlat. Ei cântă, scandează, nu vor purta mască în galerie. Au un fel de unitate a lor și este greu de controlat o galerie.

Directorul DSP Arad cred că s-a lăsat purtat de valul promovării echipei în Liga 1, nu este o decizie luată la nivel guvernamental. Aceste decizii se iau după niște analize, pe baza unor criterii.

O decizie privind reluarea meciurilor cu spectatori nu poate fi luată descentralizată. Dacă scade numărul de infectări, iar dacă într-o localitate nu există niciun caz, atunci se poate ajunge la desfășurarea meciurilor cu public”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

De ce nu se reiau, de fapt, meciurile cu public. Răspunsul oferit de premierul Orban Sursa: gov.ro

Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA: „În momentul în care vom avea fani, vom fi cu adevărat câștigați”

Imediat după declarația directorului DSP Arad, Horea Timiș, a reacționat și antrenorul nou-promovatei UTA, echipă de altfel vizată direct în privința organizării meciurilor cu spectatori.

„Am auzit și eu această știre, nu știu în ce măsură poate avea un suport legal. Eu știu că e o Hotărâre de Guvern legată de accesul fanilor. M-aș bucura foarte mult să avem parte chiar și acest sprijin al unui număr redus. 500 de fani la o capacitate de 11.000 și ceva de locuri nu ar însemna foarte mult, dar e evident e că, în momentul în care vom avea fani, vom fi cu adevărat câștigați și ar fi un bonus pentru tot ce înseamnă inaugurarea stadionului.99,9% e finalizat.

Ultimele teste se vor face la nocturnă. Anul 2020, în acest context social, se dovedește a fi un an important în istoria clubului și tocmai de aceea responsabilitatea care stă pe umerii noștri e destul de mare, pentru că trebuie să ne ridicăm la nivelul fanilor”, a declarat Laszlo Balint, la Digi Sport.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe