De ce nu mai mănâncă Irina Loghin carne. Interpreta de muzică populară, mari probleme de sănătate: „M-au luat cu salvarea”

Badea Violeta 11.03.2022, 16:23
De ce nu mai mănâncă Irina Loghin carne. Interpreta de muzică populară, mari probleme de sănătate: „M-au luat cu salvarea”

Irina Loghin este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară de la noi din țară. Artista a împlinit, recent, onorabila vârstă de 82 de ani și mulți se întreabă cum reușește solista să arate mereu atât de tânătă. Ei bine, aceasta este adepta unui stil de viață sănătos, din cămara sa lipsind cu desăvârșire carnea. Iată de ce a renunțat la acest aliment!

Cum a devenit vegetariană Irina Loghin

Irina Loghin este vegetriană de mai bine de patru decenii. Înainte de a-și schimba alimentația, îndrăgita interpretă de muzică populară consuma carne cu regularitate, însă o experiență neplăcută prin care a trecut a făcut-o să-și schimbe radical stilul de viață.

„Eram într-un turneu la Sibiu. Și m-am dus la masă cu Benone și alți colegi… Eu sunt mare iubitoare de animale, și eu, și fiica mea, Irinuca. Cu tăierea porcului era un chin, fugeam de acasă, dar în turneu nu am avut ce face și am comandat un grătar de vită.

Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor.

M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus «țineți-mă că mă prăbușesc»… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.

Se întâmpla prin 79 și mi-am zis, cine mai mănâncă carne de aici înainte, indiferent ce se întâmplă. De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale…

Să vedeți ce preparate fac acasă cu tot felul de amestecuri din semințe. Cartofi dulci, care nu îngrașă așa ca cei albi, îi pun la grătar cu ulei de măsline, sunt un deliciu”, a povestit Irina Loghin.

De ce a renuntat Irina Loghin la carne
De ce a renuntat Irina Loghin la carne

„Fac multă mişcare”

Irina Loghin recunoaște că este adepta unui stil de viață sănătos, din care nu lipsește niciodată mișcarea. Cântăreața a mărturisit că face sport în fiecare zi.

„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos.”, a spus interpreta de muzică populară.

În privința revenirii pe scenă, Irina Loghin spunea că așteaptă calmarea situației actuale legate de pandemia de coronavirus. Ținând cont de faptul că restricțiile s-au ridicat, fanii solistei speră să o vadă mai des pe artistă, în cât mai multe spectacole.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...