Florin Bratu, noul selecționer al naționalei de tineret. Primele declarații oficiale

Andrei Cezar 09.08.2021, 17:10
Florin Bratu, noul selecționer al naționalei de tineret. Primele declarații oficiale

Echipa națională a României U21 a rămas fără selecționer, după plecarea lui Adrian Mutu la Craiova lui Mititelu. Imediat după ce postul a rămas vacant, Federația Română de Fotbal a ales câteva nume cu care a purtat negocieri pentru preluarea funcției. Luni, forul a luat decizia oficială: Florin Bratu este noul selecționer al naționalei de tineret. Iată primele declarații ale lui Florin Bratu.

Florin Bratu, noul selecționer al naționalei de tineret. Primele declarații oficiale

Florin Bratu este fost internațional român, cu 14 selecții la echipa națională. Fostul atacant a marcat două goluri pentru selecționata României, iar acum se află în postura de a conduce destinele echipei naționale de tineret către cele mai îndrăznețe obiective.

Bratu are un contract cu FRF pe doi ani, iar obiectivul principal este calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

Naționala U21 a României va începe pregătirea pentru Euro 2023, găzduit de țara noastră și Georgia, în luna septembrie. Calificată deja la turneul final, din postura de țară gazdă, selecționata de tineret va disputa două partide amicale, cu Anglia, pe 3 spetembrie și cu Gerogia, pe 7 septembrie. Ambele meciuri se vor disputa pe teren propriu, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală.

Florin Bratu se arată încrezător după preluarea noului mandat, însă recunoaște că nu îi va fi ușor să îi facă uitați pe predecesorii săi Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

Florin Bratu, noul selectioner al nationalei de tineret. Primele declaratii oficiale
Florin Bratu, noul selectioner al nationalei de tineret. Primele declaratii oficiale

”Mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională”

„E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa naţională şi îmi doresc să fac performanţă. Nu e uşor, vin după Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, doi selecţioneri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie. Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă şi să calific din nou România la Jocurile Olimpice. Am avantajul că e o nouă generaţie U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate“, a spus Florin Bratu la FRF TV.

Noul selecționer al naționalei de tineret va fi prezentat de FRF marți, 10 august, la Casa Fotbalului, în sala Nicoale Dobrin.

În cariera sa de jucător, Flroin Bratu a evoluat la cluburi precum Rapid Bucureşti, Galatasaray, Nantes, Dinamo Bucureşti, Valenciennes sau Litex Lovech. A cucerit 4 trofee: titlul în Liga I, Cupa României, Supercupa României şi Supercupa Bulgariei.

Și ca antrenor, Bratu are câteva experiențe: la Dinamo U19, cu care a câştigat Liga Elitelor în 2017, la România U18, Dinamo Bucureşti, Aerostar Bacău, Turris Oltul şi Concordia Chiajna.

Urmăriți Impact.ro și pe