De ce nu a funcționat VAR la meciul România – Muntenegru. Ce au constatat oficialii din comisia tehnică înaintea fluierului de start

Sorin Barbu 15.06.2022, 12:08

S-a aflat de ce nu a funcționat sistemul de arbitraj video la meciul România – Muntenegru. Oficialii din Comisia Tehnică au ajuns prea târziu la stadion și nu au mai avut timp să remedieze o defecțiune de ultimă oră.

Sistemul VAR nu a funcționat la meciul România – Muntenegru

Mai mulți conducători de Liga 1 strigă de câțiva ani că își doresc arbitraj video la meciuri, mai ales la cele care decisive. Sunt șanse ca acest obiectiv să fie realizat din această vară și arbitrajul video să fie implementat din sezonul viitor.

Și totuși, românii par foarte ghinioniști când vorbim de VAR (video assistant referee), pentru că atunci când îl avem nu-l putem folosi mereu. Așa s-a întâmplat și la partida România – Muntenegru 0-3. Comentatorii întâlnirii, Emil Grădinescu și Costi Mocanu, au spus de câteva ori că se așteaptă verdictul din camera VAR, dar apoi și-au dat seama că nu au nicio șansă să-l primească.

S-a aflat de ce nu a funcționat VAR la meciul România – Muntenegru

Jurnaliștii de la gsp.ro au aflat de ce nu a existat arbitraj video la partida România – Muntenegru, din Liga Națiunilor, găzduită de stadionul Rapid. Sistemul a fost pus la pământ de o defecțiune, iar comisia tehnică a ajuns prea târziu și nu a mai avut timp de reparații. Se pare că serverul a fost „offline”, iar fără semnal camerele nu au mai putut fi sincronizate. În aceste condiții, brigada de arbitri nu a avut niciun suport din camera VAR.

Un ajutor care ar fi putut fi binevenit mai ales la faza din minutul 61 când George Pușcaș a primit o pasă excelentă de la Florin Tănase și a trimis mingea în plasă. Reușita lui a fost anulată de asistentul Tiago Costa, cel care a semnalizat poziția neregulamentară a jucătorului român. Scorul era 0-2.

Brigada de arbitri de la meciul România – Muntenegru din Liga Națiunilor:
Arbitru: Joao Pinheiro; arbitri asistenţi: Tiago Costa, Bruno Alves Jesus; al patrulea oficial: Vitor Ferreira
Arbitru video: Tiago Martins; arbitru asistent video: Fabio Verissimo (toţi din Portugalia)

România e ultima în grupă, după ce a pierdut cu Muntenegru, 0-2, Bosnia, 0-1, din nou Muntenegru, 0-3, și a reușit o victorie, cu Finlanda, 1-0. La finalul confruntării cu Muntenegru, selecționerul Edi Iordănescu a spus că este gata să discute inclusiv despre o plecare de la echipa națională.

Urmăriți Impact.ro și pe