De ce îți cer SUA contul de Facebook atunci când aplici pentru viză

Alexandru Ioanid 03.06.2019, 14:53
De ce îți cer SUA contul de Facebook atunci când aplici pentru viză

Statele Unite vor cere persoanelor care aplică pentru o viză și date referitoare la rețelele de socializare. Se dorește o verificare mai amănunțită, iar ideea îi aparține președintelui Donald Trump.

Dacă vrei să aplici pentru o viză în Statele Unite, ar trebui să știi că trebuie să dai detalii și despre conturile pe care le ai pe rețelele de socializare. Măsura a fost anunțată de președintele Donald Trump încă de anul trecut, dar a intrat în vigoare tocmai acum.

Dacă te vei prezenta pentru a aplica pentru o viză pentru Statele Unite, trebuie să spui dacă ai cont de Facebook și, dacă ai, atunci trebuie să dai detalii despre acest cont.

Ți se cer, între altele, numele contului de pe Facebook, dar și adresele de email și numerele de telefon pe care le-ai avut în ultimii cinci ani, potrivit BBC.

De ce trebuie să te prezinți și cu contul de Facebook când aplici pentru viză în SUA

Statele Unite susțin că vor să înăsprească măsurile de securitate atunci când vine vorba de imigranți. Estimările arată că, anual, ar putea fi afectate de aceste schimbări aproximativ 14,7 milioane de persoane.

Practic, fiecare aplicant va trece prin acest proces de verificare. Singurii care vor fi exceptați de la aceste reguli vor fi diplomații și oficialii.

„Lucrăm în permanență pentru a găsi mecanisme prin să îmbunătățim procesul de filtrare pentru a proteja cetățenii americani. În același timp, susținem vizitele legale în Statele Unite”, transmit oficialii americani.

În primă fază, vor fi supuși acestui proces doar cetățenii care au călătorit în zone controlate de grupuri teroriste. Dar, ulterior, toți noii aplicanți trebuie să prezinte detalii despre conturile de socializare.

Oricine prezintă informații false sau vrea să inducă în eroare autoritățile se poate confrunta cu consecințele prevăzute de legea imigrației din SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe