De ce este Orban împotriva legii certificatului verde pentru angajați: “Susţin vaccinul, dar nu votez”

Ana Chivu 02.11.2021, 09:51
De ce este Orban împotriva legii certificatului verde pentru angajați: “Susţin vaccinul, dar nu votez”

Ludovic Orban și-a argumentat intenția de a nu vota pentru certificatul verde pentru angajați. Fostul lider PNL a anunțat în cursul zilei de luni că nu va vota legea referitoare la obligativitatea documentului verde pentru angajați, dar cu toate astea este un susținător al vaccinului.

Ludovic Orban, împotriva certificatului verde pentru angajați: “Susţin vaccinul, dar nu votez”

Fostul lider al Partidului Național Liberal a anunțat în cursul zilei de luni că nu va vota în Camera Deputaților legea referitoare la obligativitatea certificatului verde pentru angajați. Acesta a declarat că în forma în care se prezintă proiectul, ar încălca dreptul la muncă al oamenilor și ar îngrădi libertatea de alegere a fiecăruia.

Amintim că legea documentului în cauză la serviciu a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, după ce doi senatori PNL neafiliați s-au abținut la vot. PSD și AUR au votat și ei împotriva proiectului.

Dacă cei doi senatori PNL neafiliați (George Scarlat și Alexandru Nazare) ar fi votat ‘pentru’, proiectul ar fi trecut de camera superioară a Parlamentului. Liderul grupului liberal din Senat a spus că fostul președinte PNL este direct răspunzător pentru situația aceasta. Proiectul a ajuns acum în Camera Deputaților care este camera decizională.

„Și aici vă spun și eu dvs. că în forma care s-a dezbătut la Senat și în care a venit la Camera Deputaților, eu nu votez acest proiect”, a anunțat Ludovic Orban.

Orban, despre certificatul verde
Orban, despre certificatul verde

”Practic, eu susțin vaccinul, dar vă mai spun un lucru…”

Cel din urmă a subliniat că este un susținător al serului împotriva COVID-19, ulterior declarând un subiect care este mai puțin abordat și poate și mai puțin înțeles de unii. Orban a subliniat că este demonstrat științific faptul că o persoană vaccinată poate transmite și ea virusul, dar totuși este extrem de important că vaccinul reduce riscul de îmbonăvire și cel puțin dezvoltarea unei forme severe în cazul infectării.

„Practic, eu susțin vaccinul, dar vă mai spun un lucru, care este mai puțin abordat: este demonstrat științific faptul că o persoană vaccinată poate transmite virusul. Este demonstrat științific. Avem „n” cazuri de persoane vaccinate care transmit virusul.

Vaccinarea ne ajută pe noi. Cum ne ajută? Reduce riscul de îmbolnăvire și în același timp, dacă te îmbolnăvești – și sunt mii de persoane vaccinate care s-au îmbolnăvit – ne ajută să nu dezvoltăm o formă severă.

Dar nu împiedică răspândirea virusului de către o persoană vaccinată. O persoană vaccinată poate să răspândească virusul. Este demonstrat științific”, a insistat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe