Cu ce l-ar fi supărat, de fapt, Iohannis pe Orban. Are legătură cu un membru de familie, puţini ştiu despre asta

Beatrice Dumitru 01.11.2021, 15:00
Cu ce l-ar fi supărat, de fapt, Iohannis pe Orban. Are legătură cu un membru de familie, puţini ştiu despre asta

Ludovic Orban a devenit deputat neafiliat, după ce a părăsit grupul parlamentar PNL. Anunțul său a venit în ziua în care președintele Klaus Iohannis a semnat un decret care a vizat unul dintre membrii familiei fostului premier al României.

Ce s-a întâmplat cu fratele lui Ludovic Orban

După ce a pierdut alegerile pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a demisionat și din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Astfel, fostul premier a anunțat că devine deputat neafiliat, motivând că nu mai poate fi părtaș la deciziile luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL.

Cu ce l-ar fi supărat, de fapt, Iohannis pe Orban. Are legătură cu un membru de familie, puţini ştiu despre asta
Leonard Orban a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial.

În aceeași zi, fratele mai mare al lui Ludovic Orban era eliberat, la cerere, din funcția de consilier prezidențial. Leonard Orban lucra cu Klaus Iohannis din 2015, atunci când Iohannis și-a început primul mandat. Decretul semnat de președintele României a intrat în vigoare la 1 noiembrie.

În semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuția avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban,” potrivit comunicatului Administrației prezidențiale.

Cine este fratele lui Ludovic Orban

Leonard Orban a fost negociator adjunct, apoi negociator șef cu Uniunea Europeană, în perioada mai 2001 – aprilie 2005. Acesta este semnatar al Tratatului de Aderarea al României la Uniunea Europeană, pe 25 aprilie 2005. Timp de doi ani, fratele lui Ludovic Orban a fost secretar de stat la Ministerul Integrării Europene. Acesta a avut funcția de ministru al Afacerilor europene responsabil cu domeniul afacerilor europene și al fondurilor europene, între septembrie 2011 și decembrie 2012.

Leonard Orban a primit în 2002 „Steaua României” în grad de Cavaler pentru contribuția pe care a avut-o în procesul de aderare al Românie la NATO. În ianuaroe 2007, fratele lui Ludovic Orban a devenit primul comisar român. În prezent, aceste este profesor asociat în cadrul Universității Române – Americane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...