De ce era chemat Benone Sinulescu la petrecerile familiei Ceauşescu. S-a aflat târziu despre plăcerea fostului dictator

Stan Filon 19.11.2021, 13:47
De ce era chemat Benone Sinulescu la petrecerile familiei Ceauşescu. S-a aflat târziu despre plăcerea fostului dictator

Benone Sinulescu era nelipsit de la petrecerile date de Nicolae Ceaușescu. A cântat pentru președintele României și pentru alți înalți demnitari veniți în vizită în țara noastră. Îndrăgitul interpret de muzică populară a povestit în trecut de ce îl chema mereu Nicolae Ceușescu.

De ce era nelipsit Benone Sinulescu la petrecerile familiei Ceauşescu

Benone Sinulescu a avut o viață plină. A fost un artist complet și a avut fani printre cele mai importante persoane din România. Nicolae Ceaușescu îl chema la fiecare petrecere, deoarece avea două melodii preferate interpretate de marele Benone Sinulescu. Le știa chiar și versurile și cânta odată cu artistul!

Puțini știu, dar Benone Sinulescu a cântat și peste hotare, la invitația lui Nicolae Ceaușescu. A cucerit și publicul din Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. Artistul a interpretat atunci și o melodie în coreeană pentru mama dictatorului.

De ce era nelipsit Benone Sinulescu la petrecerile familiei Ceauşescu
De ce era nelipsit Benone Sinulescu la petrecerile familiei Ceauşescu

”Preferatele lui Ceaușescu. Le știa și versurile”

”Unii ziceau că mă place Ceaușeasca, alții că el. Nu știu să zic pe gustul cui eram, cert este ca eram nelipsit la toate receptiile lor unde trebuia să cânt obligatoriu și întotdeauna două piese: ‘Radu mamii’ și ‘La casuța cu pridvor’, preferatele lui Ceaușescu. Le știa și versurile.

Și pentru că tot eram atat de agreat, cand mergeam în deplasare profitam și eu și mă aprovizionam de la Consiliul Judetean. Țin minte că într-un an a fost criză de ceapa, nu se găsea, nu se facuse, nu mai stiu. Ei bine, eu aveam. Imi adusesem din tara, de la presedintele unui Consiliu Judetean care mi-a dat ceapa cat pentru un an.

Asa mi-am procurat si televizorul color si frigiderul. Aveam nevoie, sunam la partid si se rezolva. Si ei aveau nevoie de mine sa vin sa cant sau sa compun melodii ‘preamaritului conducator’”, povestea Benone Sinulescu.

A murit pe perna lui

Acum, Benone Sinulescu a trecut în neființă. Avea 84 de ani și a lăsat în urma sa amintiri multe. Artistul a murit pe perna sa, acasă, după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie. I-a fost frică să se mai ducă la spital, din cauza coronavirusului.

”Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, ne-a declarat în exclusivitate soția lui Benone Sinulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe