De ce e dată în urmărire generală cea mai bătrână infractoare din România. Poliția o caută de doi ani

Raluca Juncu 24.06.2020, 09:34
De ce e dată în urmărire generală cea mai bătrână infractoare din România. Poliția o caută de doi ani

Cea mai bătrână infractoare din România este dată în urmărire generală de Poliția Română. Oamenii legii nu o mai găsesc pe femeie deja de doi ani și sunt acum din nou, în căutarea ei.

Cea mai bătrână infractoare din România

Elena Busuioc Barbu are 80 de ani și a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare, în Suceava, după ce a furat mai multe bunuri din magazine. Poliția Română o consideră pe femeie un „infractor voiajor”, etichetă care i-a fost pusă pentru că domiciliul său este în Sectorul 2 din Capitală, însă femeia cutreieră toată țara, cu bagajele mereu făcute.

Octogenara a pierdut urma polițiștilor de nenumărate ori, ceea ce a îndemnat-o să comită și mai multe infracțiuni. Femeia nu țintește mărfuri de mare valoare, ci doar produse alimentare de bază, al căror cost nu depășește câțiva zeci de lei.

Totuși, venerabila vârstă a Elenei Busuioc a fost un factor pentru care autoritățile au fost mai blânzi în ceea ce privește judecata acesteia. Ultima dată când femeia s-a înfățișat în fața judecătorilor, în 2018, aceștia au dispus de o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare cu suspendare, însă magistrații au ținut cont de vârsta femeii. Ulterior, bătrâna a fost eliberată condiționat. Totuși, acest lucru nu a împiedicat-o să renunțe să mai comită mai multe tipuri de infracțiuni.

Elena Busuioc are dosare penale pe rolul Judecătoriile din Suceava, București, Timișoara, Rădăuți, Iași, Cluj, Arad etc. În toate aceste dosare, părțile vătămate sunt lanțuri cunoscute de retail, precum Kauflan, Lidl sau Profi, scrie evz.ro. Femeia a fost prinsă ultima dată când era în Timișoara, după ce furat mai multe produse dintr-un magazin alimentar din zonă. „Cea in cauza este condamnata 1 an, 5 luni, 166 zile inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt”, se arată pe site-ul oficial al Poliției Române.

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea 

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe