Reacția șocantă a criminalului care a incendiat o tânără din Mehedinți. Incredibil ce le-a cerut el judecătorilor, după ce a fost prins

Redacția IMPACT 16.06.2020, 15:57

O tânără din Mehedinți a fost sâmbătă incendiată de către un criminal condamnat pe viață, dar eliberat condiționat după 25 de ani de închisoare. Adolescenta se află în continuare în stare extrem de gravă la spital. Noile informații care au apărut în acest caz indică faptul că inculpatul adoptă o atitudine revoltătoare referitoare la fapta sa.

Primele reacții ale criminalului care a incendiat-o pe tânără din Mehedinți

Deși în primă instanță, Ion Turnagiu, bărbatul de 45 de ani care a incendiat-o pe adolescenta în vârstă de 17 ani din comuna Dîrvari (jud. Mehedinți) nu a dorit să facă nicun fel de declarații, acesta solicită acum plasarea sa în arest la domiciliu, întrucât cosideră că „are relații” și că o poate ajuta pe tânără să se recupereze, scrie Digi24. Inculpatul le-a transmis acest lucru magistraților de la Tribunalul Mehedinți, unde a s-a prezentat duminică. Judecătorii au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat-o pe tânără de 17 ani dintr-o comună din Mehedinți.
Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat-o pe tânără de 17 ani dintr-o comună din Mehedinți.

Anterior, pe 11 iunie, bărbatul a fost reclamat pentru viol de către aceeași tânără, însă examenul medico-legal nu a indicat faptul că adolescenta în vârstă de 17 ani a suferit și leziuni ca urmare a unei agresări sexuale. Supărat că victima a depus plângere împotriva sa, bărbatul a recurs la un gest extrem: a turnat benzină pe trupul fetei, căruia i-a dat foc ulterior.
Ion Turnagiu este un criminal în serie, care a fost condamnat pe viață la închisoare pentru că a comis cinci crime. Primele crime le-a comis pe 30 martie 1993, la o lună după ce acesta împlinise 18 ani.

Ultima crimă a fost comisă într-un parc din vecinătatea gării din municipiul Drobeta Turnu Severin. Victima a fost un bărbat pe care Ion Turnagiu a vrut să îl jefuiască. În conformitate cu legislația românescă, un condamnat pe viață poate solicita, după 20 de ani de detenție eliberarea condiționată. Ion Turnagiu a fost liberat din închisoare pe 10 iunie 2019, după ce a ispășit 26 de ani și aproape 7 luni de închisoare.

Ministerul Justiției a anunțat marți demiterea directorului și directorului adjunct al Penitenciarului Drobeta Turnu-Severin pentru modul în care a fost emis procesului-verbal care a condus la cererea de eliberare a deținutului Ion Turnagiu, scrie Radio Europa Liberă România.

 

Sursa foto: Facebook/Ion Cristian Turnagiu

Urmăriți Impact.ro și pe