De ce e bine să ții aloe vera în casă. Efectul la care nu te-ai fi gândit niciodată

Badea Violeta 24.05.2023, 09:16
De ce e bine să ții aloe vera în casă. Efectul la care nu te-ai fi gândit niciodată

Aloe vera este o plantă destul de întâlnită în casele românilor. Ea este extrem de ușor de întreținut şi, în plus, vine cu multiple beneficii pentru sănătate. Specialiștii spun că ajută la tratarea problemelor de piele, digestive, respiratorii și nu numai. Despre această plantă se mai crede, însă, că atrage și norocul. Iată ce spun experții Feng Shui!

Motivul pentru care este bine să ții aloe vera în casă

Puterea plantelor este de necontestat, deoarece acestea au dovedit că au un impact bun asupra fluxului energetic al oamenilor și al locurilor. În cele ce urmează vom vorbi despre aloe vera sau despre elixirul nemuririi, așa cum o mai numesc specialiștii Feng Shui.

Locul său de origine este Africa, așa că iubește soarele și umiditatea, și este bogată în vitaminele A, C și E, acid folic și alte minerale. Probabil că datorită tuturor acestor caracteristici crește atât de repede. În plus, acestea au făcut-o foarte populară în produsele de îngrijire personală și nu numai.

Dar aloe vera este, de asemenea, un excelent talisman de noroc, deoarece, potrivit Feng Shui, respinge energiile negative și le protejează pe cele pozitive. Așadar, dacă te gândeai să adaugi o plantă în casa ta, ar trebui să alegi o aloe vera și să o așezi în oricare dintre următoarele locuri – sau câte una în fiecare, pentru o mai bună protecție.

Există trei tipuri de aloe vera din care poți alege în funcție de spațiul disponibil pe care îl ai în casă: aloe arborescens, care poate atinge o înălțime de până la patru metri; aloe juvenna, o specie foarte mică, caracterizată prin spini în jurul frunzelor; și aloe striata sau aloe coral, deoarece unele dintre frunzele sale sunt de obicei de culoare roz deschis.

Motivul pentru care este bine sa tii aloe vera in casa
Aloe vera

Unde se așează aloe vera

  • La intrare. Ceea ce face această plantă cu energia este să blocheze negativul pentru a-l proteja pe cel pozitiv, așa că cel mai bun loc pentru ca puterea ei să funcționeze perfect este intrarea în casă. Astfel, ori de câte ori primești vizitatori cu energie proastă, planta va sări în ajutorul tău.
  • Lângă ferestre. Mai poți așeza această plantă lângă geam, deoarece și pe acolo vibrațiile rele pot pătrunde în casa ta.
  • În bucătărie. Alimentele sunt o parte esențială a energiei noastre, așa că trebuie să fie bine protejate. Amplasarea unei mici plante de aloe vera va fi un al doilea scut în cazul în care cel de la intrare cedează.
  • În birou. Datorită energiei sale incredibile, aloe vera te va ajuta să reușești în muncă și afaceri, să devii mai bogat și mai norocos.

Citește și Planta superbă care alungă țânțarii din casă. Pune-o pe balcon și scapi de probleme!

Cum se îngrijește corect aloe vera

Acum că știi cât de benefică este aloe vera, trebuie să iei în calcul cum să o îngrijești corect pentru a da randamentul dorit și pentru a o menține sănătoasă.

Esențial pentru ca planta de aloe să rămână puternică și fermă este să o așezi într-un loc în care să primească multă lumină și puțin aer. Astfel, evită să o pui în apropierea ventilatoarelor sau a altor aparate similare. De asemenea, este important să o uzi, dar nu excesiv si nu foarte des – doar atunci când solul este uscat.

Citește și Planta care curăță aerul din casă în doar 24 de ore. Chiar experții de la NASA ne recomandă să o ținem în locuință!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...