Planta superbă care alungă țânțarii din casă. Pune-o pe balcon și scapi de probleme

Beatrice Dumitru 23.05.2023, 17:05
Planta superbă care alungă țânțarii din casă. Pune-o pe balcon și scapi de probleme

Pe timp de vară, una dintre problemele cu care ne confruntăm sunt țânțarii. Aceștia pot deveni foarte deranjanți mai ales în timpul nopților, când tot ce vrei este să dormi. Dar există multe metode de a scăpa de țânțari, unele 100% naturale, printre care și o plantă care îi alungă din casă.

Cum scapi de țânțari

Țânțarii încep să-și facă apariția la începutul verii, în luna iunie. Sunt răspândiți în toată lumea, iar ăn România există peste 50 de specii. Te-ai săturat de înțepături și de acel bâzâit enervant care te ține treaz noaptea? Este timpul să scapi de aceste insecte și o poți face cu unele metode naturale, care sunt foarte eficiente și țin țânțarii departe de casă.

Trebuie să știi că țânțarii au un simț al mirosului foarte dezvoltat și că anumite mirosuri îi alungă foarte repede. Aceștia sunt atrași de sângele uman și de mirosurile corporale și pe măsură ce îți invadează casa, trebuie să știi cum să scapi de țănțari. Dacă nu vrei să folosesti substante toxice, poți apele cu încredere la metodele naturale.

Planta superbă care alungă țânțarii din casă. Pune-o pe balcon și scapi de probleme
Țânțarii încep să apară în luna iunie.

Planta care alungă țânțarii din casă

Mușcata

Mușcata este o plantă frumoasă, foarte populară care înfrumusețează terasele și balcoanele. Dar are și particularitatea de a respinge insectele, și mai ales țânțarii care nu îi suportă mirosul. Astfel, pune-o într-un loc însorit pentru a-și intensifica mirosul și pentru a ține departe toți acești dăunători.

Lămâie și scorțișoară

Acestea sunt foarte eficiente și vor alunga rapid țânțarii din casă. Ai nevoie doar de o lămâie și puțină scorțișoară. Taie lîmâia în feliuțe și presăra pe acestea puțină scorțișoară, apoi așează-le pe grătarul cuptorului. Nu închide ușa și coace feliile de lămâie timp de cinci minute. Las-o așa peste nopate, iar dimineața vei constata că nu mai există nici țânțari și nici muște în casă.

Zaț de cafea

Dacă este băutor de cafea, nu arunca zațul, ci folosește-l pentru a alunga țânțarii. Această metodă este foarte eficientă, mai ales dacă ai o terasă. Pune zatul de cafea pe folie de aluminiu si pune-o într-un ghiveci cu flori. După ce s-a uscat, dă-i foc, pentru că fumul va degaja un miros foarte neplăcut pentru insecte și vor fugi.

Plante aromatice

Plantele aromatice sunt si ele o solutie, pentru că tânțarii fug din cauza mirosului acestora. Astfel, poti folosi ghivece cu cimbru, busuoic, mărar, levantică sau mentă, iar țănțarii vor ocoli fereastra ta. Poți folosi și uleiurile esențiale pe care le poți pulveriza în anumite locuri ale casei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...