Ce se întâmplă dacă presari zahăr prin grădină. Trucul din bătrâni cu efecte spectaculoase

Beatrice Dumitru 20.04.2023, 10:07
Ce se întâmplă dacă presari zahăr prin grădină. Trucul din bătrâni cu efecte spectaculoase

Pentru grădina ta ai mereu nevoie de substanțe care protejează și stimulează creșterea plantelor. În loc să cumperi produse din magazinele de specialitate, uneori poți folosi produse pe care le ai în propria bucătărie. Iar unul dintre acestea este zahărul și vei vedea că îți este de ajutor în grădină. Află ce se întâmplă dacă presari zahăr pe sol.

De ce se folosește zahărul pentru grădină

Zahărul nu este nici pe departe doar un îndulcitor folosit în bucătarie, ci are și alte întrebuințări. Grădinăritul organic este un astfel de exemplu. De ce se presară zahăr prin grădină? Este un truc neașteptat, dar cu efecte spectaculoase, la care apelau și bunicii noști, dacă este bine folosit.

Dacă presari o cantitate mică de zahăr prin grădină, amestecândul cu stratul superior de sol, efectele vor fi spectaculoase. Este un tratament foarte bun, deoarece zahărul este o sursă importantă de energie și va ajuta astfel bacteriile bune din pământ să se multiplice. În plus, va îmbogăți substratul cu anumite substanțe nutritive necesare pentru buna dezvoltare a plantelor.

Ce se întâmplă dacă presari zahăr prin grădină. Trucul din bătrâni cu efecte spectaculoase
Zahărul are beneficii pentru plante.

Zaharul, un îngrășământ pentru plantele tale

Dacă ai plante acasă, ai observat că uneori ele încep să se îngălbenească și frunzele lor încep să cadă sau să se lase. Acest lucru se întâmplă adesea pentru că planta nu absoarbe în mod corespunzător nutrienții din sol sau pentru că are nevoie de un îngrășământ.

Unul dintre elementele de care plantele au nevoie pentru a trăi este glucoza care favorizează regenerarea celulară, iar apa cu zahăr poate fi de mare ajutor atunci când se întâmplă acest lucru. Tot ce ai nevoie este o cantitate mică de zahăr dizolvat în apă și cu acea soluție să uzi planta, deoarece conține glucoza necesară pentru a ajuta la creșterea sănătoasă a plantelor.

Beneficiile zahărului pentru plante

  • Ajută la regenerarea celulelor și oferă nutrienți plantei.
  • Ajuta la creșterea plantelor si le ofera energie in timpul zilei.
  • Este folosit împotriva dăunătorilor, în special pentru a ucide furnici, afide sau țânțari.
  • Oferă nutriți suplimentari plantelor și le menține frumoase și sănătoase.

Zahărul este preferat de soiurile de ficuși. Cu toate acestea, zahărul poate crea un mediu propice răspândirii putregaiului, bacteriilor și mucegaiului, deci trebuie să vă abțineți de la a folosi prea des această metodă de hrănire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...