De ce e bine să pui boabe de orez în șifonier. Trucul e genial

Ioana Bucur 29.03.2022, 11:39
De ce e bine să pui boabe de orez în șifonier. Trucul e genial

Investim sume de bani mari în articole vestimentare și accesorii, pe platformele de social media urmărim pagini dedicate modei, iar pentru foarte mulți, sesiunile de cumpărături sunt mod de relaxare, poate chiar o formă de terapie. Pentru a ne putea bucura de ele cât mai mult de haine, e foarte important să știm cum trebuie îngrijite și păstrate, nu aruncate pur și simplu în dulapurile din dormitor sau din dressing. Află de ce e bine să pui boabe de orez în șifonier.

Trucul pentru haine ca noi

Am fost crescuți cu zicala „Haina nu îl face pe om”, însă prezentul ne demonstrează, zi de zi, ocazie cu ocazie, că modul în care ne prezentăm în public joacă un rol foarte important prima impresie pe care o facem celor cu care interacționăm. Suntem înconjurați de magazine – pe străzi, în mall-uri sau pe ecranul telefonului mobil – iar influencerii au ajuns să ne „ajute” să facem liste de cumpărături.

Mulți români își petrec câteva ore în fiecare sfârșit de săptămână la o sesiune de shopping. Ajunși acasă, vine momentul să găsim un loc potrivit în care să ne ținem noile haine sau accesorii vestimentare. Dacă vrem să ne putem bucura de ele cât mai mult timp, este important să avem în arsenal câteva trucuri simple care ne vor ajuta să păstrăm țesăturile ca noi.

Știm deja că orezul ne poate salva telefonul mobil după ce a fost scăpat în apă. Dispozitivul trebuie doar șters bine, iar componentele se lasă peste noapte într-un bol plin cu orez care va absorbi umezeala.

De ce e bine sa pui boabe de orez in sifonier. Trucul e genial

De ce să pui boabe de orez în șifonier

Tocmai pentru că acționează ca un burete la contact cu umezeala, ar trebui să pui boabe de orez în șifonier. Pentru acest truc, vei avea nevoie de o cană cu orez, câteva picături de ulei esențial, un castron, o bucată de pânză și o bandă elastică.

Se toarnă orezul în castronul ales, se adaugă câteva picături din uleiul esențial preferat, se ia o bucată de pânză, se acoperă vasul cu ea, apoi se strânge țesătura cu banda elastică. Se pune vasul cu orez undeva în dulapul cu haine și se înlocuiește după o lună.

Dacă ne întoarcem în bucătărie, putem aplica un alt truc pe bază de orez. Când te pregătești să pui la prăjit carne sau cartofi și nu ești sigur dacă vasul a atins temperatura potrivită pentru adăugarea ingredientelor, câteva boabe aruncate în uleiul din tigaie ne pot ajuta. Când vedem că încep să sfârâie, e momentul să adăugăm carnea sau cartofii.

Urmăriți Impact.ro și pe