Apa de orez face minuni în gospodărie. Cum să o folosești corect

Badea Violeta 12.11.2021, 14:16
Apa de orez face minuni în gospodărie. Cum să o folosești corect

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din țara noastră. Din acest ingredient poți face o groază de preparate delicioase și extrem de sănătoase. Mai mult, orezul are și alte întrebuințări decât cele pe care le știm cu toții. Iată ce poți face cu apa în care ai fiert ingredientul.

Ce poți face cu apa în care ai fiert orezul

Orezul constituie hrana de bază în Asia. Acesta numără mai mult de 40.000 de soiuri, de diferite forme, dimensiuni, texturi, culori și arome. Ingredientul a devenit extrem de apreciat și în Europa, fiind folosit pentru prepararea a numeroase delicii culinare.

De asemenea, orezul mai are și alte întrebuințări în gospodărie. Spre exemplu, acesta poate fi extrem de util în îngrijirea plantelor, deoarece conține o multitudine de vitamine și minerale.

Mai exact, apa de orez poate fi foarte benefică pentru florile tale preferate. Practic, acolo se află azot, potasiu și fosfor. Aceste minerale transformă apa de orez într-un adevărat îngrășământ foarte bun pentru plante.

Apa de orez pentru ingrijirea plantelor
Apa de orez pentru ingrijirea plantelor

Ce se întâmplă dacă uzi plantele cu apă de orez

Alege să uzi plantele tale cu apa în care ai fiert orezul. Acest îngrășământ natural va ajuta florile să devină mai rezistente la boli și dăunători. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui apa în pământ, dar să te asiguri că o amesteci înainte pentru ca plantele să beneficieze de toți nutrienții.

O altă variantă este aceea de a turna apa într-un recipient cu pulverizator pentru a putea stropi frunzele plantelor. De altfel, această metodă trebuie pusă în aplicare doar dimineața sau seara, atunci când temperatura nu este foarte ridicată.

Precizăm că apa de orez este excelentă și pentru creșterea frunzelor. Înainte de a uda plantele, apa de orez trebuie să fie la temperatura camerei, astfel încât să nu distrugă bacteriile din sol. Trebuie evitată udarea excesivă, fiindcă poate duce la putrezirea rădăcinilor și la îngălbenirea frunzelor.

Alte întrebuințări ale orezului

Acum că ai aflat de ce este bine să uzi cu apă de orez plantele, este timpul să vezi și ce alte întrebuințări mai are acest ingredient:

  • Curăță tenul – fierbe orezul brun în apă, iar apa ține-o peste noapte la frigider. Se spune că dimineața este bine să te speli pe față cu aceast lichid, fiindcă este bogat în vitamina E și ajută la curățarea tenului;
  • Repară aparatele electronice – dacă scapi din greșeală telefonul în apă este recomandat să îndepărtezi rapid bateria și să bagi dispozitivul în orez. Se spune că acesta va trage toată apa, iar aparatul va funcționa din nou;
  • Lipește diverse lucruri – dacă ai stricat ceva și nu ai lipici la îndemână, află că orezul te poate ajuta. Pune câteva boabe la fiert și lasă pe foc până când iese amidonul din ele, astfel acestea se vor transforma în lipici.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...