Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din țara noastră. Din acest ingredient poți face o groază de preparate delicioase și extrem de sănătoase. Mai mult, orezul are și alte întrebuințări decât cele pe care le știm cu toții. Iată ce poți face cu apa în care ai fiert ingredientul.
Orezul constituie hrana de bază în Asia. Acesta numără mai mult de 40.000 de soiuri, de diferite forme, dimensiuni, texturi, culori și arome. Ingredientul a devenit extrem de apreciat și în Europa, fiind folosit pentru prepararea a numeroase delicii culinare.
De asemenea, orezul mai are și alte întrebuințări în gospodărie. Spre exemplu, acesta poate fi extrem de util în îngrijirea plantelor, deoarece conține o multitudine de vitamine și minerale.
Mai exact, apa de orez poate fi foarte benefică pentru florile tale preferate. Practic, acolo se află azot, potasiu și fosfor. Aceste minerale transformă apa de orez într-un adevărat îngrășământ foarte bun pentru plante.
Alege să uzi plantele tale cu apa în care ai fiert orezul. Acest îngrășământ natural va ajuta florile să devină mai rezistente la boli și dăunători. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui apa în pământ, dar să te asiguri că o amesteci înainte pentru ca plantele să beneficieze de toți nutrienții.
O altă variantă este aceea de a turna apa într-un recipient cu pulverizator pentru a putea stropi frunzele plantelor. De altfel, această metodă trebuie pusă în aplicare doar dimineața sau seara, atunci când temperatura nu este foarte ridicată.
Precizăm că apa de orez este excelentă și pentru creșterea frunzelor. Înainte de a uda plantele, apa de orez trebuie să fie la temperatura camerei, astfel încât să nu distrugă bacteriile din sol. Trebuie evitată udarea excesivă, fiindcă poate duce la putrezirea rădăcinilor și la îngălbenirea frunzelor.
Acum că ai aflat de ce este bine să uzi cu apă de orez plantele, este timpul să vezi și ce alte întrebuințări mai are acest ingredient: