De ce e bine să lași un șervețel umed îmbibat cu oțet în frigider. Descoperirea româncelor chiar funcționează

Daria Petrescu 22.09.2021, 10:47
De ce e bine să lași un șervețel umed îmbibat cu oțet în frigider. Descoperirea româncelor chiar funcționează

Fiecare dintre noi ne-am confruntat măcar odată cu mirosul neplăcut din frigider. De cele mai multe ori, acesta nu dispare nici dacă scoatem mancarea din el, persistând în continuare. Evident că există soluții pentru această problemă, la una dintre ele, oamenii apelând destul de des.De ce e bine să lași un șervețel umed îmbibat cu oțet în frigider.

De ce e bine să lași un șervețel umed îmbibat cu oțet în frigider

Pentru problema de care nu scapă nimeni, ei bine, există o soluție la îndemâna oricui. De cele mai multe ori, atunci când cineva se confruntă cu probleme de genul mirosului neplăcut din frigider, apelează la oțet.

Tehnica cea mai la îndemână este să speli frigiderul cu oțet și apă. Însă, nu asta este cea mai bună soluție. Pentru a scăpa definitive de mirosul neplăcut din frigider, ai nevoie de un șervețel umed și oțet. Multe gospodine din țara noastră au folosit acest truc și au descoperit că el chiar funcționează, așa că ideea a început să se răspândească.

Astfel că, poți îmbiba un șervețel în oțet și îl poți lăsa în frigider câteva ore, poate chiar până a doua zi dimineața. Asta pentru a scăpa definitiv de mirosul neplăcut.

Ce alte alimente ajută la îndepărtarea mirosului neplăcut din frigider

Zeama de la lămâie, perfectă pentru îndepărtarea mirosului

Un alt aliment eficient pentru a scăpa de mirosul greu din frigider este zeama de lămâie. Stoarce zeama de la un fruct și toarnă sucul într-un pahar.

Lasă apoi recipientul în frigider, câteva ore. Această metodă de rezultate surprinzătoare în cazul mirosului puternic de usturoi.

Bicarbonat de sodiu

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru îndepărtarea mirosului neplăcut este bicarbonatul de sodiu.

Nu trebuie decât să spălați interiorul frigiderului cu o soluție formată din apă călduță în care s-au dizolvat 100 de grame de bicarbonat de sodiu.

O altă variantă este să puneți un vas mic cu bicarbonat de sodiu pe unul dintre rafturile aparatului. Acesta va absorbi mirosul neplăcut din interior.

Beneficiie bicarbobatului de sodiu:

-Calmează durerile şi arsurile gastrice

Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice şi pentru durerile de stomac. O lingură de bicarbonat de sodiu dizolvat în jumătate de pahar cu apă, va calma durerile şi arsurile la nivelul tractului digestiv.

-Combate gripa şi răceala

Datorită proprietăţilor antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare, bicarbonatul este capabil să faciliteze eliminarea virusului ce cauzează gripă sau răceală.

Bicarbonatul de sodiu, bun pentru dantură

– Bicarbonatul de sodiu are efect antifungic, prin urmare poate lupta împotriva candidozei ce apare în cavitatea bucală

– O jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar de apă se spune că ar fi reţeta care te scapă de infecţiile urinare

– Prepară o pastă din 2 linguri de bicarbonat şi o lingură de oţet de mere, pe care o aplici apoi pe zonele afectate, o laşi să acţioneze 5 minute şi apoi clăteşti. Repetă procesul zilnic, până la însănătoşire.

– Fă gargară cu apă şi bicarbonat de sodiu şi vei scăpa de aftele bucale, vei trata eventualele răni şi chiar respiraţia neplăcută.

-cu bicarbonatul de sodiu poți curăța diverse suprafețe. De la cele de bucătărie și baie, până la încălțăminte și diverse spații mici greu de curățat.

 

Urmăriți Impact.ro și pe