De ce crede Dan Negru că emisiunea Insula Iubirii va dispărea. „Femeile sunt umilite”

Andra Daoud 09.05.2022, 20:57
De ce crede Dan Negru că emisiunea Insula Iubirii va dispărea. „Femeile sunt umilite”

Dan Negru nu s-a ferit niciodată să spună lucrurilor pe nume, cu riscul de a naște controverse. Prezentatorul de la Kanal D a vorbit, în repetate rânduri, despre emisiunile de tip reality-show, iar recent a pus din nou punctul pe „i”. Dan Negru este de părere că astfel de producții vor dispărea încet-încet și a explicat de ce.

Dan Negru este de părere că emisiunea Insula Iubirii va dispărea

Dan Negru se pricepe la divertisment mai bine decât la orice și a dovedit acest lucru din plin în ultimii 20 de ani. Succesul pe care l-a cunoscut timp de două decenii la Antena 1 l-a făcut să se remarce și peste hotare, iar de câțiva ani buni realizează emisiuni de divertisment și în Republica Moldova. La începutul anului, Dan Negru a schimbat macazul și a făcut trecerea la Kanal D, unde prezintă o emisiune de tip quiz, care se bucură de succes.

Realizatorul TV și-a exprimat, de-a lungul timpului, opinia cu privire la anumite formate de televiziune, iar recent a spus din nou lucrurilor pe nume, în contextul unor schimbări care s-au produs în industria media internațională.

Dan Negru a publicat pe Facebook un mesaj amplu despre faptul că autoritatea de reglementare media din Marea Britanie a schimbat recent regulile cu privire la emisiunile despre care consideră că încalcă demnitatea umană. Sunt vizate în primul rând reality-show-urile, iar Dan Negru nu s-a ferit să vorbească despre aceste formate de pe posturile românești de televiziune.

„M-a șocat umilința în televiziunea românească atunci când am văzut un artist celebru că bea urină de vacă într-un reality filmat în Asia (n.r. Asia Express). I-am spus producătoarei acelui show – altfel o doamnă simpatică la o vârstă respectabilă – că nu audiența sau banii sunt totul în televiziune, că există victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică. În lumea civilizată și talent show-urile au început să fie considerate showuri de umilință.”, a transmis Dan Negru.

De ce crede prezentatorul că astfel de emisiuni nu mai au viață lungă

Dan Negru și-a continuat mesajul pe internet și a explicat faptul că una dintre cele mai cunoscute televiziuni internaționale, FOX, a lansat o campanie care îndeamnă la mai multă speranță și mai puțină umilință („More Hope, Les Humiliation”). Emisiunea American Idol a eliminat cazurile umanitare și concurenții care riscau să fie umiliți din faza audițiilor.

Un alt context la care Dan Negru a făcut referire a fost campania Me Too, care a dus la dispariția unor show-uri TV în care femeile erau puse într-o lumină nefavorabilă, iar prezentatorul crede că tendința va fi urmată de cât mai multe țări, inclusiv la noi.

Campania Me Too a convins multe televiziuni să renunțe la showuri internaționale de tip Bachelor (Burlacul) sau Temptation Island (Insula Iubirii) în care femeile sunt umilite. Lumea televiziunii se schimbă! CNA românesc nu e conectat la trendul mondial și umilința mascată încă nu e sancționată. Noile reguli ale OFCOM englezesc sunt luate deja în seamă și de alte țări… Or să vină și la noi… Tiptil! Din multele showuri pe care le-am prezentat, eu am învățat ceva: ca să strălucești, nu trebuie să stingi lumina celuilalt…”, a conchis Dan Negru.

Urmăriți Impact.ro și pe