De ce Costel Gâlcă nu vrea să se mai întoarcă în România. „La noi, toată lumea vrea asta”

Marian Cărăvan 30.10.2020, 14:18
De ce Costel Gâlcă nu vrea să se mai întoarcă în România. „La noi, toată lumea vrea asta”

După ce a devenit campion cu FCSB, Costel Gâlcă face performanță ca antrenor în Danemarca. Fostul internațional a mărturisit de ce nu mai vrea să se întoarcă în România.

Costel Gâlcă nu vrea să se mai întoarcă în România. Motivul invocat

Costel Gâlcă a câștigat titlul și Cupa României cu FCSB, în sezonul 2014-2015. Acum e pe val în Danemarca, acolo unde face performanță ca antrenor. A promovat cu Vejle în prima ligă și are parte un sezon aproape perfect în Danemarca. Echipa sa este pe prima poziție a clasamentului, cu patru victorii, un egal și o înfrângere. Costel Gâlcă a dezvăluit motivul pentru care nu și-a dorit să revină în România, pentru a antrena în Liga 1.

„Nu mi-am dorit să revin în România! La noi, toată lumea vrea imediat rezultate. Acum, astăzi! Nu există răbdare, nu prea mai există respect pentru antrenor.

Una vorbești cu conducerea, în momentul în care semnezi contractul, cu totul altceva se întâmplă apoi. Aici, în Danemarca, nu prea se schimbă antrenorii. Adică, primești timpul necesar, măcar un sezon, să faci ceva, să-ți implementezi ideile, să construiești”, a spus Costel Gâlcă, într-un interviu acordat pentru Adevărul.

Costel Galca nu s-ar mai intoarce in Romania
Costel Galca nu s-ar mai intoarce in Romania

Cum a reacționat Costel Gâlcă după ce a ajuns lider în Danemarca

Lui Costel Gâlcă îi merge foarte bine în Danemarca. A ajuns lider cu Vejle, o echipă aflată în „subsolul clasamentului”, într-o ierarhie a bugetelor, după cum a anunțat chiar antrenorul român. Costel Gâlcă a mai spus că obiectivul echipei sale este salvarea de la retrogradare, chiar dacă acum ocupă poziția de lider, la egalitate de puncte cu Sonderjyske și Midtjylland, dar cu golaveraj superior.

„Am adus atunci jucători noi și am reușit. Sezonul ăsta am început ezitant, cu înfrângere, dar apoi ne-am revenit. Jucătorii nou aduși au avut timp să înțeleagă ideile de joc, am intrat în ritm.

Avem cel mai bun atac, dar, din păcate, primim și multe goluri, dar asta este, noi atacăm mult, încercăm să ținem cât mai mult de minge. Suntem la coada clasamentului din punct de vedere al salariilor. Deocamdată obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare, apoi, după ce ne atingem acest scop, mai vedem”, a declarat Costel Gâlcă, într-o emisiune la Digi Sport.

Pentru Costel Gâlcă și echipa sa urmează un nou meci de campionat. Vejle primește în această seară vizita celor de la Randers, ocupanta locului 10 din clasament. Meciul Vejle – Randers, din etapa a 7-a a campionatului Danemracei, va fi în această seară, de la ora 20:00.

Urmăriți Impact.ro și pe