EXCLUSIV

De ce boală susţine Elena Udrea că suferă. Acesta ar fi motivul pentru care nu poate fi încarcerată într-o închisoare obişnuită EXCLUSIV

Ioana Bucur 06.05.2022, 16:42
De ce boală susţine Elena Udrea că suferă. Acesta ar fi motivul pentru care nu poate fi încarcerată într-o închisoare obişnuită EXCLUSIV

Fostul ministrul al Turismului și echipa sa de avocați se luptă cu orice armă pentru a obține condiții speciale de încarcerare în România. Redacția Impact.ro a aflat, în exclusivitate, de ce boală susține Elena Udrea că suferă. Afecțiunea este prezentată de apărătorii săi ca motiv pentru a nu își ispăși condamnarea într-o închisoare obișnuită.

Boala misterioasă de care susține Elena Udrea că suferă

Judecătorii din Bulgaria vor decide peste doar câteva zile, pe 10 mai, dacă Elena Udrea va fi extrădată sau nu, după cererea oficială de amânare depusă de apărătorii fostului ministru.

În cazul în care instanța bulgară va decide extrădarea acesteia, Elena Udrea va fi încarcerată în penitenciarul pentru femei din localitatea prahoveană Târgșor, unde își va ispăși condamnarea de șase ani în spatele gratiilor primită în dosarul Gala Bute. O „destinație” pe care avocații acesteia încearcă să o schimbe.

Udrea a fost mai fost închisă la Târgșor și în primăvara lui 2015, la scurt timp după ce a fost arestată preventiv în același dosar.

Pentru a nu mai ajunge la Târgșor, apărătorii fostului ministrul al Turismului încearcă să apeleze la mila și înțelegerea autorităților. Redacția Impact.ro a aflat, în exclusivitate, de ce boală susține Elena Udrea că suferă, afecțiunea fiind folosită ca motiv pentru a nu își ispăși condamnarea într-o închisoare obișnuită.

Se pare că Elena Udrea suferă de arahnofobie – frica de insecte, în special păianjeni. În plus, ar avea și alergie la gândacii de bucătărie și ar intra în șoc anafilactic dacă ar fi mușcată de astfel de insecte.

De ce boală susţine Elena Udrea că suferă. Acesta ar fi motivul pentru care nu poate fi încarcerată într-o închisoare obişnuită EXCLUSIV
Elena Udrea

Ce spune fostul ministru

În cererea prin care fostul ministru solicită să își ispășească pedeapsa într-o închisoare de lux se menționează că Udrea a leșinat de două ori cât a fost reținută la Târgșor, în 2015, după ce s-a trezit noaptea cu gândaci de bucătărie pe ea. Tot atunci, fostul ministru ar fi făcut și o infecție urinară din cauza condițiilor precare de igienă din penitenciar și că i-ar fi fost rușine să meargă la toaletă pentru că nu exista ușă și o puteau vedea celelalte deținute.

Din Bulgaria, Elena Udrea a transmis un mesaj susținătorilor săi, publicat de partenerul său de viață pe o platformă de social media.

„Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public. Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt supusă, vor lua sfârşit în curând”, este mesajul transmis de fostul ministru Elena Udrea şi postat pe Facebook de Adrian Alexandrov.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...