O nouă amânare. Magistrații bulgari decid pe 10 mai dacă Elena Udrea va fi extrădată

Mihnea Tălău 28.04.2022, 17:26
O nouă amânare. Magistrații bulgari decid pe 10 mai dacă Elena Udrea va fi extrădată

Judecătorii bulgari au stabilit, joi, că la termenul din 10 mai se va decide extrădarea Elenei Udrea. Inițial Curtea de Apel din Sofia programase un termen – vineri 29 aprilie – pentru judecarea contestației depuse de Elena Udrea cu privire la extrădarea în România. Numai că avocații săi au depus joi o cerere oficială de amânare, solicitând un nou termen, pe motiv că nu pot să fie prezenți, vineri, la acest termen.

Dacă se decide extrădarea, Udrea ajunge la Târgșor

Dacă magistrații din Bulgaria vor decide extrădarea fostului ministru Elena Udrea, ea va ajunge în România, urmând a fi încarcerată în penitenciarul pentru femei din localitatea prahoveană Târgșor, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de şase ani de detenție, primită în Dosarul Gala Bute.

Udrea a fost mai fost închisă la Târgșor și în primăvara lui 2015, la scurt timp după ce a fost arestată preventiv în același dosar.

Condamnați în Dosarul Gala Bute

În Dosarul Gala Bute au mai fost condamnați fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja – 5 ani de închisoare și Tudor Breazu – 3 ani de închisoare.

Au mai fost condamnați și fostul său consilier, Ştefan Lungu – un an şi şase luni cu suspendare, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării, Gheorghe Nastasia – 4 ani de închisoare cu suspendare și fostul director al Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu – 3 ani cu suspendare, precum și administratorul unei firme, Dragoş Marius Botoroagă – 2,6 ani de închisoare cu suspendare.

Reacția lui Mihai Șora după condamnarea Elenei Udrea. Ce sfaturi i-a dat filosoful
Elena Udrea a fost prinsă de polițiști aproape de vama Kulata

Elena Udrea a fugit din România la data de 7 aprilie, cu puțin timp înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost reţinută aproape de punctul de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, după o solicitare urgentă a Poliţiei Române de a opri un vehicul care intrase în Bulgaria. La cererea autorităţilor române, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore pentru a o împiedica să părăsească ţara sau să fugă, după care a fost arestată preventiv.

 

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...