De ce au ales Meghan Markle și prințul Harry numele Archie pentru fiul lor

Redacția IMPACT 13.05.2019, 18:34
De ce au ales Meghan Markle și prințul Harry numele Archie pentru fiul lor

Alegerea numelui Archie pentru întâiul născut al prințului Harry și al soției sale, Meghan, a provocat presa tabloidă britanică să caute fel și fel de explicații. Potrivit ziarului „The Sun”, Meghan Markle ar iubi acest nume și l-ar fi ales în amintirea pisicii pe care a avut-o în copilărie, înainte de a pleca la facultate.

Varianta este respinsă de susținătorii familiei regale britanice și dau crezare altei variante: numele provine de la comandantul pe care Harry l-a avut în timpul detașării sale în Afganistan.

Alte teorii spun că numele a fost ales după cel al comandantului prințului Harry din perioada în care era în Afganistan.

Teoria considerată cea mai solidă este aceea că proaspăt-născutul strănepot al Reginei Marii Britanii ar moșteni numele de la o rudă a Prințesei Diana. Archibald Campbell a fost al 9-lea conte de Argyll, din Scoția, un strămoș al fostei soții a Prințului Charles.

Archie, conte, comandant sau pisică? Temă aprinsă în tabloidele din Regatul Unit

Oricât ar părea de amuzantă tema, dezbaterea e cât se poate de serioasă. Archie nu a primit rang de prinț și, oricum, ar fi al VII-lea la rând pentru succesiunea la tronul britanic. S-a vehiculat inclusiv ideea că alegerea unui nume neobișnuit (o prescurtare de la Archibald) este un semnal că fiul lui Harry și al lui Meghan va avea o viață obișnuită. În plus, în premieră pentru familia regală britanică, micuțul va avea dublă cetățenie, a Marii Britanii și a Statelor Unite.

Cum rămâne cu pisica?

Prietenii ducesei de Sussex, citați de tabloidul „The Sun” au declarat că, în copilărie, Meghan a crescut alături de mama sa o pisciă. I-a pus numele după un personaj dintr-un serial de desene animate, Archie Andrews, care era roșcat. Sursele au confirmat pentru The Sun.

„Nu e de mirare că i-a dat numele Archie copilului. Iubea pisica asta”.

În căutarea unor elemente de culoare, jurnaliștii de can-can britanici au arătat în diverse articole că pisica Archie era hrănită inclusiv cu struguri și că ar fi murit a murit după ce a devenit obeză.

Cine a fost comandantul Archie, o altă posibilă sursă de inspirație

Este posibil ca nou-născutul să fi moștenit numele comandantului pe care prințul Harry l-a avut în perioada în care se afla Afganistan. Maiorul Tom Archer-Burton era alintat de apropiați „Archie”. El i-a convins pe șefii armatei britanice să permită detașarea prințului în Afganistan. Se întâmpla în 2008, după o primă încercare de a pleca în Irak, tentativă eșuată, însă. Oricum, după respectiva misiune din Afganistan, comandatul „Archie” a rămas un apropiat al lui Harry.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe