De ce a rămas ministrul Mediului încântat după ce a testat Dacia Spring. Recomandările pentru români

Stan Filon 08.04.2021, 12:58
De ce a rămas ministrul Mediului încântat după ce a testat Dacia Spring. Recomandările pentru români

Dacia Spring este o mașină impresionantă și s-a convins de asta și ministrul Mediului, Tanczos Barna. Oficialul a renunțat la mașina sa de zi cu zi pentru a face un drive test cu ultima apariție de la Dacia. Mașina este 100% electrică și l-a cucerit imediat pe ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a testat Dacia Spring

Chiar dacă mai este o săptămână până la ”Vinerea verde”, campania de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice, ministrul Mediului a renunțat la mașina sa propulsată de un motor care poluează pentru a încerca noua Dacia Spring.

Experința a fost una foarte plăcută pentru ministru,mai ales că este 100% prietenoasă cu mediul. Ministrul speră ca, alături de tichetul acordat prin Programul Rabla Clasic, apariţia noului model ”să pornească cu adevărat revoluţia maşinilor electrice în România şi să scoatem astfel poluarea din oraşe”. ”Chiar dacă Vinerea Verde este abia mâine, ministrul Tánczos Barna, a renunţat şi astăzi la maşina cu motor termic pentru a veni la serviciu. Demnitarul a testat, în această dimineaţă Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto national”, a transmis, joi, Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului a testat Dacia Spring
Ministrul Mediului a testat Dacia Spring

”Am rămas plăcut impresionat”

”A fost o experienţă interesantă şi am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o maşină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanţe medii şi, cel mai important, este un model cu emisii zero. Mă bucur că, în sfârşit, un mare producător auto oferă un model 100% electric la un preţ accesibil cât mai multor clienţi. Şi sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate preţul maşinii, să pornească cu adevărat revoluţia maşinilor electrice în România şi să scoatem astfel poluarea din oraşe”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă două tipuri de tichete:

  • un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP.
  • un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

Dacia nu mai face precomenzi, din cauza numărului mare de clienți

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus pot fi accesate împreună. De exemplu, la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi, suma totală de care se beneficiază este de 51.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 6.500 lei prima de casare).

Dacia Spring s-a bucurat de un succes nebun, astfel încât uzinele Dacia pur șisimplu nu mai fac față. În prezent, găsim acest mesaj pe site-ul oficial: ”Mulțumim tuturor celor ce au înregistrat o precomandă pentru Noua Dacia Spring. Datorită succesului enorm de care s-a bucurat acest model, vă informăm că temporar precomenzile sunt închise”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...