De ce a murit de fapt Nicu Ceaușescu la doar 45 de ani. Detaliul șocant, dezvăluit de un apropiat

Ana Anitoiu 03.09.2021, 08:05

Cauza morții lui Nicu Ceaușescu la vârsta de doar 45 de ani a fost dezvăluită de un apropiat al lui, în contextul în care în jurul decesului său au apărut multe controverse. Unele voci au susținut că fiul cel mic al dictatorului a fost ucis după Revoluția din 1989.

Cum i-a făcut Elena Ceaușescu viața amară mezinului ei

Nicu Ceaușescu era numit ”Prințișorul” de opinia publică înainte de Revoluție. Mezinului dictatorului nu-i lipsea nimic, într-o perioadă în care cei mai mulți români trăiau în sărăcie și erau privați de multe lucruri esențiale, cum ar fi căldura, lumina sau alimentele de bază.

În ciuda faptului că avea tot ce își putea dori, Nicu Ceaușescu n-a avut o viață roz chiar din toate punctele de vedere. Mama lui i-ar fi provocat o suferință cumplită atunci când l-ar fi împiedicat să se însoare cu iubirea vieții lui.

Deși ar fi avut numeroase relații, inclusiv cu Nadia Comăneci și soprana Daniela Vlădescu, Nicu Ceaușescu ar fi iubit-o cu adevărat pe Donca, sora lui Serghei Mizil. Ea ar fi fost obligată să facă o întrerupere de sarcină, dar această poveste a fost negată de fratele ei. Cert este că ”Prințișorul” a ajuns să se căsătorească cu Poliana Cristescu, deși nu o iubea.

De ce a murit de fapt Nicu Ceausescu la doar 45 de ani. Detaliul socant, dezvaluit de un apropiat
Serghei Mizil si sora lui, Donca

Momente grele pentru Nicu Ceaușescu după Revoluție

Viața lui Nicu Ceaușescu s-a transformat complet de la Revoluție. A fost arestat, bătut, înjunghiat, acuzat de genocid și apoi condamnat la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav și la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit lui Serghei Mizil, Nicu Ceaușescu ar fi fost torturat în pușcărie cu imaginile de la execuția părinților săi. După condamnarea de la 21 septembrie 1990, fiul dictatorului a fost pus în libertate condiționată pe motive medicale, în 1992. El a fost ajutat de celebra avocată Paula Iacob.

De ce a murit Nicu Ceaușescu, de fapt

După ce a ieșit din închisoare, Nicu Ceaușescu a depins de multe ori de ajutorul prietenilor săi. A început să se refugieze în băuturile alcoolice.

”În ultima perioadă nu-i ajungea o sticlă de Ballantines în câteva ore. Bea mult, de aici i s-a tras în mare parte”, a povestit unul dintre prietenii lui Nicu Ceaușescu, potrivit Gândul.

În 1996, boala de care suferea Nicu Ceaușescu s-a agravat. El fusese diagnosticat de de profesorul Alexandru Oproiu cu ciroză hepatică. Medicul a susținut că boala se instalase încă de la Revoluție, iar Serghei Mizil a confirmat cauza decesului.

Nicu Ceaușescu a murit la data de 26 septembrie 1996, la câteva zile după ce a fost transferat în stare gravă la Viena. Trupul său neînsuflețit a fost repatriat cu ajutorul omului de afaceri George Copos și înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar. Mezinul cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu ar fi împlinit 70 de ani pe 1 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe