De ce a fugit Marius Șumudică din Turcia în România. „Nu puteam să mănânc conserve”

De ce a fugit Marius Șumudică din Turcia în România. „Nu puteam să mănânc conserve”

Marius Șumudică i-a luat pin surprindere pe oficialii lui Gaziantep FK atunci când a decis să se întoarcă în România, din cauza situației incerte din Turcia.

De ce a fugit Marius Șumudică din Turcia în România. „Nu puteam să mănânc conserve”

Tot sportul a fost dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus. Campionatul de fotbal al Turciei este întrerupt, o situație care l-a afectat și pe Marius Șumudică, antrenor la Gaziantep. Românul a luat o decizie fulger în urmă cu puțin timp, revenind în România, spre surprinderea oficialilor turci.

„A fost decizia mea, turcii au închis deja 19 destinații și se pregăteau alte 40. Eu i-am spus bașkanului că plec, că mai aveam această șansă. Și eu am contract, dar relațiile sunt destul de reci acum. Federația nu a dat nicio dată, e liber până pe 26, eu am voie sa fac orice. Mi s-a inchis hotelul de 5 stele, managerul a zis că nu-și mai permite să plătească angajații. Nu puteam să stau pe stradă, restaurantele s-au închis, nu puteam să mănânc conserve ca în armată!

Eu am contract, dar nu se va mai juca în Turcia, e un popor numeros, va lua amploare, pe zi ce trece se dublează cazurile. Am avut în decembrie pneumonie, nu sunt condiții de stat, vreau să fiu cu familia. Bașkanul m-a tot amânat, nu mi-a mai dat telefon, am pierdut și biletele și atunci am luat un private jet. Am vorbit cu stafful, decizia finală o iau eu, am zis că e datoria mea să-i aduc acasă sănătoși, am făcut un efort financiar”, a declarat Marius Șumudică pentru Digi Sport.

Cum a ajuns Marius Șumudică să ia decizia plecării din Turcia. Ce variante sunt pentru reluarea campionatului

„În data de 18 (n.r. – 18 martie) am avut o ședință cu unul dintre vicepreședinții clubului. Bașcanul era la Istanbul. Veneau ei din când în când. Foarte speriat acest vicepreședinte, a venit la mine, am discutat. Meciul era în picioare, se juca sâmbătă cu Ankaragucu. Eu am meetingul înainte de antrenament, mi se spune să vorbesc cu jucătorii și să-i conving să rămână, să nu plece nimeni, că lucrurile sunt sub control în Turcia și se va continua.

Am avut ședință, i-am convins deși era destul de greu să se mai gândească la fotbal în momentele respective. Din data respectiva a început. Federația nu știa ce se va întâmpla, în data de 19 a vorbit președintele țării, au luat anumite măsuri, s-a reunit federația, au hotărât să anuleze etapele dar nu au dat nicio dată la care se va relua campionatul. Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. M-am dus la directorul clubului și i-am spus că în condițiile astea nu pot continua.

Pe la 11 dimineața l-am sunat pe bașcanul clubului și mi-a spus ”te rog frumos, nu pleca. Avem ședință cu toți președinții de cluburi într-o jumătate de oră”. Am așteptat să văd ce decizie se ia. Până la ora 15 nu am primit niciun răspuns, încercam să-mi găsesc zboruri să vin spre țară, avioanele fiind din ce în ce mai pline. I-am spus că în condițiile astea nu mai pot să rămân și mi-a spus că sunt trei soluții.

Cea mai optimistă să înceapă în data de 17-18 aprilie. A doua, cu siguranță Ministerul Sportului va împinge această dată până pe 30 dacă acest lucru va escalada. Și a treia să înghețe campionatul. L-am anunțat că nu pot să rămân și mă voi întoarce în momentul în care va există o dată certă (n.r. – pentru reluarea campionatului”, a spus Marius Șumudică, pentru ProSport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI