De ce a fost șters anunțul transferului lui Ianis Hagi de pe site-ul Genk. Explicația neașteptată a clubului sportiv

Marian Cărăvan 27.05.2020, 17:12

Transferul lui Ianis Hagi de la Genk la Glasgow Rangers a fost anunțat marți seara de echipa belgiană. Nu a durat decât câteva minute și postarea de pe site-ul oficial a fost ștearsă. Prea târziu, se viralizase deja.

Cum au motivat belgienii ștergerea de pe site a anunțului privind transferul lui Ianis Hagi

Odată postată pe site-ul unui club, o astfel de informație capătă un caracter oficial. Practic, belgienii de la Genk confirmau ceea ce Gazzetta dello Sport anunțase cu o săptămână mai devreme: Ianis Hagi fusese cumpărat definitiv de Glasgow Rangers, echipă la care a fost împrumutat în acest an. Ulterior, anunțul privind transferul internaționalului român a fost șters de pe site-ul oficial al echipei belgiene Genk.

Reprezentanții clubului belgian au declarat că „au acționat prematur” și că transferul nu este încă finalizat, informează BBC. Tocmai de aceea au decis să șteargă informația la doar câteva minute de la publicarea pe site-ul oficial. Se pare că cele două părți negociază toate detaliile mutării mijlocașului român împrumutat de Genk la Glasgow Rangers. Scoțienii au prima opțiune de transfer definitiv, iar opțiunea de cumpărare este de 5 milioane de euro. Genk și Rangers negociază și se pare că vor ajunge în cele din urmă la un acord. Nu e clar dacă Ianis Hagi va rămâne la Glasgow rangers sau va fi cedat în scurt timp celor de la Lazio, care de asemenea îl vor pe internaționalul român.

Cât ar costa, de fapt, Ianis Hagi

Transferul lui Ianis Hagi la Rangers a ținut prima pagină a publicațiilor sportive din Europa.

Conform Sky Sports, este de așteptat ca lucrurile să se finalizeze în următoarele 24 de ore. Conform sursei citate, Rangers va trebui să plătească pentru Ianis Hagi 3 milioane de lire sterline (aproximativ 3.400.000 de euro).

Inițial, Genk spera să obțină de pe urma transferului lui Hagi jr. la Rangers suma de 5 milioane de euro, aproximativ 4,5 milioane de lire sterline.

Numai că belgienii nu vor rămâne cu întreaga sumă de transfer, 20 la sută din viitoarea tranzacție urmând să ajungă în România, la Viitorul.

Ianis Hagi, 21 de ani, a bifat 12 meciuri în tricoul lui Rangers, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive.

Urmăriți Impact.ro și pe