De ce a fost înmormântată de fapt Stela Popescu la Cimitirul Cernica. Ce se află lângă locul de veci al marii actrițe. Foto și detalii EXCLUSIVE

Oana Pascaru 10.08.2021, 21:10

În luna noiembrie a anului 2017, o stea importantă a teatrului românesc a apus! Stela Popescu s-a stins din viață în urma unui atac cerebral. Regretata actriță a fost găsită moartă în casă de către fiica sa adoptivă, Doina Maxilian. La aproximativ patru ani de atunci, ghivece de flori, precum și o lumânare care arde, se afla la mormântul acesteia, semn că marea actriță nu a fost uitată.

Patru ani de la decesul Stelei Popescu

Au trecut aproximativ patru ani de la dispariția Stelei Popescu. Iar fanii și persoanele care au iubit-o și au apreciat-o nu au uitat-o nici după atâta timp. Reporterii Impact.ro au fost zilele trecute la mormântul doamnei teatrului românesc de la cimitirul Cernica și au rămas plăcut impresionați de cât de îngrijit este acesta. Ghivecele de flori de pe lespedea acestuia, precum și o lumânare aprinsă sunt semne că Stela a rămas în inimile celor care au cunoscut-o.

Dan Puican, primul soț al acesteia, pe care regretata actriță a ales să îl părăsească pentru textierul Puiu Maximilian, ne-a mărturisit cum a ajuns Stela Popescu să fie înmormântată la cimitirul Cernica.

“Nu știu cât costă un loc de veci acolo, la Cernica, sau cum stau lucrurile cu întreținerea lui sau cine îi întreține mormântul, dacă plătește cineva bani pentru acest lucru. Știu doar că ea a luat acel loc de veci acum vreo 20 de ani când a murit mama sa. Mi-a fost și jenă să o întreb de acest lucru. În acea perioadă nu eram nici în relații foarte bune eu cu Stela. Știu că acolo e înmormântată mama sa, tatăl său și fostul soț al Stelei”, ne-a spus omul de radio, Dan Puican.

De ce a fost inmormantata de fapt Stela Popescu la Cimitirul Cernica
Mormantul actritei Stela Popescu

Alexandru Arșinel: “Nu am uitat de ea, de camarada mea de scenă!”

În urma tuturor zvonurilor care au apărut în spațiul public cum că Stela Popescu ar fi fost uitată de toată lumea, Alexandru Arșinel, actorul care vreme de 40 de ani a colaborat cu aceasta ne-a dezvăluit că, în perioada următoare, va avea loc un eveniment în memoria sa:

“Nu am uitat de ea, de camarada mea de scenă. Însă, trebuie să ne apropiem de data când s-a întâmplat nenorocirea, respectiv ziua sa de naștere sau când a murit. O să organizăm ceva în perioada octombrie – decembrie”, a declarat artistul, pentru impact.ro.

Mai mult, de fiecare dată când actorul a ajuns la Cernica, acesta s-a asigurat că un angajat al cimitirului va avea grijă de mormântul fostei sale partenere de scenă.

Stela Popescu a fost una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film

Stela Popescu a făcut carieră și în televiziune. A jucat în piese de teatru și emisiuni de divertisment. A reușit să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octavian Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile “O stea printre stele” (2006) și “Stela și Arșinel” (2005) care reunesc o parte dintre aparițiile televizate ale Stelei.

Începând jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR,  Realitatea și Național TV. Stela a jucat în serialul TV „Cuscrele” (2005-2006) precum și în telenovelele “Războiul sexelor” (2007-2008), „Regina” (2008-2009) și „Aniela” (2009-2010) în rolul Coanei Chiva. În 2011 revine cu o participare specială în telenovela Iubire și Onoare.

Urmăriți Impact.ro și pe