EXCLUSIV

De ce a avut Adina Halas nevoie de recuperare după ce a încheiat filmările la „Bravo, ai stil”. „Vorbim despre sănătate” EXCLUSIV

Denisa Macovei 21.02.2022, 18:03

Împătimită a sportului, Adina Halas a avut întotdeauna grijă să arate impecabil astfel că, pentru a rămâne în formă și a nu lua în greutate face multă mișcare, un anumit tip de antrenament, pe care mulți bărbați nu-l pot duce până la capăt. Din păcate, pe parcursul filmărilor pentru „Bravo, ai stil” nu a mai ajuns așa des la sala de sport, iar imediat după încheierea competiției a avut nevoie de multă muncă pentru a revenit la vechea condiție fizică.

Adina Halas a avut nevoie de recuperare după ce a încheiat filmările la „Bravo, ai stil”

Adina Halas nu trage din greu pentru a avea neapărat un trup sculptat, ci pentru că sportul o ajută din punct de vedere mental, în plus, se gândește să se mențină în formă pentru viitorul apropiat, când va alerga în parc alături de nepoții ei.

„Pentru mine mișcarea este esențială pentru o stare de sănătate bună și când spun sănătate mă refer inclusiv la cea psihică.

Îmi dă o energie extraordinară. După care, pe un plan secund, intervine și aspectul acesta al armoniei trupului, să spun așa, dar în primul și primul rând vorbim despre sănătate.

Mi-aș dori ca peste 20-30 de ani să-mi alerg nepoții în parc fără să mă doară spatele, genunchii, gleznele și mai știu eu ce. Pentru asta mă antrenez eu în primul rând”, ne-a declarat Adina Halas.

adina halas (2)
Adina Halas

Se antrenează alături de Dani Oțil

Fosta prezentatoare TV nu face orice fel de mișcare, ci crossfit, care implică un anumit antrenament, destul de greu și de solicitant, chiar și pentru bărbați. Printre cei care îi sunt colegi la sala pe care Adina o frecventează se numără și Dani Oțil.

„Este o sală la care se fac antrenamente funcționale și cu elemente din haltere, cu elemente din gimnastică, dar la un nivel ridicat de intensitate.

Într-adevăr și Dani Oțil se antrenează la aceeași sală, ne-am intersectat de câteva ori. Nu numai el, sunt foarte multe persoane cunoscute.

Ne cam știm între noi, cei care facem genul acesta de antrenament, sunt câteva săli în București unde poți să faci un astfel de antrenament, și inevitabil ne întâlnim”, ne-a mai povestit vedeta TV.

„Mă lupt zi de zi să ajung din nou la rezistența fizică pe care o aveam”

Lunile petrecute pe platoul emisiunii „Bravo, ai stil”, competiție în care a ajuns până în marea finală, și-au pus amprenta pe silueta Adinei care ne-a declarat că a fost solicitată din toate punctele de vedere și în perioada filmărilor s-a văzut nevoită să pună sportul cam pe ultimul plan în prioritățile ei.

„În perioada acestui proiect, foarte frumos, dar și foarte solicitant, într-adevăr mi-am neglijat aceste antrenamente. Încercam să ajung o dată pe săptămână, măcar, să fac un astfel de antrenament și o dată să mă antrenez acasă, și aici mă refer la unul foarte scurt, de maxim jumătate de oră, însă nu se compară cu ceea ce eu eram obișnuită.

A fost un compromis bun, să spunem, dar acum când mi-am reluat antrenamentele am simțit că-mi lipseau, simt că corpul meu se așează așa la loc. Am făcut febră musculară după primele două antrenamente și acum mă „lupt” zi după zi să ajung din nou la rezistența fizică pe care o aveam înainte de a intra în acel proiect”, ne-a mai povestit Halas.

În tot acest timp nu doar că a slăbit, dar a pierdut și multă masă musculară, un aspect destul de important mai ales pentru o femeie care a împlinit de curând 41 de ani.

„Am pierdut și masă musculară pentru că am mâncat diferit fiind câteva zile pe săptămână la filmări, uneori chiar și 13 ore pe zi. Nu mai aveam timp să mănânc, să-mi organizez mesele ca înainte și atunci am slăbit într-o primă fază.

Atunci am dat jos și multă masă musculară ceea ce nu este de dorit, mai ales atunci când vorbim de organismul unei femei de peste 40 de ani, care acumulează ceva mai greu masă musculară și trebuie să țină cu dinții de ea, pentru că până la urmă această masă musculară susține metabolismul și un sistem imunitar puternic”, ne-a mai spus Adina.

Ce schimbare a făcut

În momentul de față este în plin proces de recuperare, însă a avut grijă ca în ultimele zile de filmări să nu mai neglijeze atât de mult regimul alimentar cu care era obișnuită și să reușească să-și facă timp și pentru exercițiile ei fizice.

„După ce am văzut eu că pierd și masă musculară și nu e bine, am făcut o schimbare și am început să mănânc așa cum trebuie, organizat, chiar dacă asta mă încurca puțin în programul de filmări și am continuat să slăbesc, de data aceasta să dau jos mai mult grăsime și să îmi limitez pierderea de masă musculară. E foarte important să ținem de masa musculară”, a completat aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...